Castelldefels s'incorpora a Saborea España com a nou destí gastronòmic
El Ple ordinari del mes de novembre va aprovar l’adhesió a l’associació “Destinos para la promoción del Turismo Gastronómico” (Saborea España)
Saborea España suma un nou membre a la seva xarxa de destinacions enogastronòmiques. Castelldefels, reconeguda recentment com una de les 26 capitals gastronòmiques del món, s’integra a l’associació per reforçar el seu posicionament com a destí de referència on la cuina, el territori i la sostenibilitat van de la mà.
L’adhesió de Castelldefels suposa un pas més en l’estratègia del municipi per projectar la seva marca “Castelldefels Capital Gastronòmica”, un projecte que uneix història, territori i producte local amb l’objectiu de mostrar al món l’essència culinària d’aquesta ciutat oberta al Mediterrani.
“La incorporació de Castelldefels a Saborea España reforça el nostre compromís amb un model de turisme gastronòmic sostenible, basat en el producte local i en la identitat pròpia de cada destí”, assenyalen des de Saborea España. “La seva proposta encaixa perfectament amb la visió d’una Espanya que es degusta a través dels seus territoris, la seva cuina i els seus productors”.
Un nou aliat per al turisme gastronòmic de qualitat
Amb la seva incorporació al programa Saborea España, Castelldefels passa a formar part de la principal plataforma nacional dedicada a transformar la gastronomia en una experiència turística d’alt valor, una iniciativa avalada per Turespaña que agrupa destinacions, xefs, hostalers i productors de tot el país.
A partir d’ara, el destí participarà en accions de promoció conjuntes, tant a escala nacional com internacional, en les quals “l’Arròs de Castelldefels” i els productes de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat tindran un paper protagonista com a ambaixadors del territori.
Capital gastronòmica, xarxa internacional i mirada cap a la UNESCO
El reconeixement com a capital gastronòmica i la incorporació a Saborea España se sumen a altres fites recents de Castelldefels, com la seva entrada a la xarxa internacional Délice – The Food Capitals o la candidatura a Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO, basada en un model culinari que aposta per la diversitat, la sostenibilitat i el producte local.
Esdeveniments consolidats com la Ruta de la Tapa, la Mostra de Cuina, la Fira de Vins o les jornades gastronòmiques, juntament amb la feina de l’Escola d’Hostaleria i la Confraria Gastronòmica de Castelldefels, han contribuït a situar el municipi al mapa gastronòmic nacional i internacional i a consolidar un ecosistema gastronòmic viu i dinàmic.
“Saborea Castelldefels”: experiències amb segell propi
L’entrada a Saborea España permetrà impulsar noves propostes sota el paraigua “Saborea Castelldefels”, integrant restauració, producte local, cultura i paisatge mediterrani en experiències pensades per a un viatger que vol gaudir de la gastronomia a un ritme més pausat, en clau de slow travel.
En aquest sentit, Castelldefels se suma a la xarxa de destinacions de Saborea España aportant la seva personalitat mediterrània, el seu vincle amb el mar i el producte de proximitat, i el seu compromís amb un model turístic responsable i de qualitat.
“Amb Castelldefels continuem teixint una xarxa de destinacions que comparteixen una mateixa visió: fer de la gastronomia un motor d’identitat cultural, desenvolupament local i projecció internacional per a Espanya”, destaquen des de Saborea España.

