L'Escola d'Enoturisme de Catalunya inicia el cicle de master class amb una sessió dedicada als Vins de Finca Qualificada

Aquest dijous va tenir lloc la primera sessió del cicle de master class, que va arrencar amb una jornada dedicada als Vins de Finca Qualificada, una de les màximes expressions de qualitat i identitat del vi català.

La sessió va ser conduïda per la periodista i sommelier Ruth Troyano, amb l’acompanyament del fotògraf i director de Corde Gat, Jordi Gatell, i de Laia González, responsable de comunicació de l’INCAVI. També hi van participar elaboradors i elaboradores vinculats a aquests projectes, que van compartir les seves experiències i coneixement directe sobre la vinya, el territori i els processos d’elaboració.

L’acte va oferir una aproximació completa al concepte de Vins de Finca Qualificada, a partir de relats que connecten tradició, paisatge i innovació. Es va posar en valor el treball de generacions de viticultors que han cuidat la vinya amb perseverança, respecte i escolta activa del territori.

La sessió va subratllar que el vi és molt més que una beguda: és cultura, és aliment, i sobretot, és transmissió d’un llegat. Cada ampolla porta implícita una història de compromís amb la terra, de coneixement acumulat i de vocació per la qualitat.

Amb aquesta primera jornada, el cicle de master class s’estrena com un espai de divulgació i reflexió entorn del vi català, amb la voluntat de seguir apropant el públic als valors que hi ha darrere de cada projecte vinícola d’excel·lència.