La Lliga del Porc i la Forquilla arrenca a Torrelameu amb tres primers finalistes

L'Hostal Jaumet, de Torà, es troba entre els finalistes

El passat diumenge 10 d’agost, el Centre Cívic de Torrelameu va acollir la primera semifinal de la Lliga del Porc i la Forquilla, un campionat gastronòmic dedicat als esmorzars de forquilla i impulsat pel Grup de Sanejament Porcí de Lleida.

Els cuiners Gala Pipó (Cal Agneta Art i Vi, Cervera), Jaume Marimon (Hostal Jaumet, Torà) i Isidre Codina Roig (Bar Lídia, Lleida) es van guanyar un lloc a la final gràcies a la creativitat i qualitat dels seus plats elaborats amb porc, que van convèncer un jurat format per experts gastronòmics i influencers locals.

La jornada va reunir una desena de restauradors de les comarques de Lleida i va comptar amb la presència de representants del Departament d’Agricultura, la Diputació de Lleida i diversos ajuntaments. El públic va poder gaudir d’un esmorzar popular amb galta de porc, pa, vi i aigua mentre s’anunciava el veredicte.

Aquest certamen forma part del programa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia i compta amb el suport de bonÀreaGust de Lleida i diverses administracions locals. Les pròximes semifinals es faran a l’Espluga de Francolí (31 d’agost), la Garriga (7 de setembre) i Santa Coloma de Farners (14 de setembre). La gran final tindrà lloc el 28 de setembre a la Fira de Sant Miquel de Lleida, on el jurat escollirà el guanyador mentre el públic degustarà una cassoleta tradicional de porc.

Des de la FIHRT celebrem iniciatives com aquesta, que posen en valor la cuina tradicional catalana i la professionalitat del sector de la restauració, amb productes de proximitat i identitat pròpia.