Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant cancel·len una desena de festes i actes pel coronavirus

Tot i estar en fase de desconfinament, aquest està previst que acabi, si tot va bé, a finals de juny. L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha decidit suspendre  les festes  i jornades  que s'havien de celebrar fins al juny  al municipi, així com alguns esdeveniments previstos a l'estiu, per precaució davant la situació d'alarma provocada pel coronavirus.

El consistori considera que el més important és garantir la seguretat  de la ciutadania i que les previsibles mesures de seguretat i de limitació d'aforament dificultarien l'organització i el desenvolupament dels actes. A més, aquesta decisió permetrà destinar el pressupost d'aquests a altres partides vinculades a l'atenció a les persones i a la promoció econòmica per fer front a les conseqüències de la crisi ocasionada per la Covid-19.

Els actes cancel·lats a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha decidit cancel·lar una desena d'actes i esdeveniments que s'havien de celebrar entre aquest maig i juny, així com alguns de l'estiu. En aquest sentit, els actes que no se celebraran enguany a causa de la pandèmia del coronavirus al municipi seran:

  • La 8a edició de les Jornades de comunicació, organitzades per Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, per a tots els dilluns del mes de maig (els ponents de reconegut prestigi que haurien impartit les conferències són Francesc Mauri, Núria Ribó, Eudald Carbonell i Cristina Almeida)
  • La Festa Major de Remullà, que s’havia de celebrar el 9 de maig
  • La Festa de la Germandat de Vandellòs  (es farà virtualment)
  • La Festa Major de Gavadà, prevista per al 23 de maig
  • Les XXI Jornades de la Tonyina, organitzades per la Regidoria de Turisme. La 15a Tonyinada, amb què s’haurien inaugurat hauria tingut lloc el 31 de maig; i les jornades pròpiament dites del 31 de maig al 14 de juny.
  • La Feria Rociera de l’Hospitalet de l’Infant, que organitza l’Asociación Rociera de l’Hospitalet de l’Infant amb la col·laboració de l’Ajuntament i que enguany estava prevista del 12 al 14 de juny
  • La Revetlla de Sant Joan
  • La Festa de Sant Pere, prevista del 26 al 29 de juny (es farà virtual)
  • La quarta edició del Festival Internacional de Guitarra, organitzat per la Regidoria de Cultura, que s’havia de celebrar del 22 al 26 de juliol
  • Un concert dels 40 Principales, que hauria tingut lloc a principis d’agost.

La resta de grans celebracions del municipi, com ho són les festes majors de Masriudoms, l'Almadrava i l'Hospitalet de l'Infant; la Festa Major de Vandellòs o el Mercat Medieval, el consistori encara no ha pres cap decisió al respecte, a l'espera de veure com evoluciona la situació del coronavirus.

La Festa de la Germandat i la Festa de Sant Pere, en format virtual

Des del consistori s'ha volgut evitar la cancel·lació al 100% de dues festivitats de gran interès al municipi. Per aquest motiu, per mantenir viva la Festa de la Germandat com la de Sant Pere es faran alguns actes en format telemàtic. 

Pel que fa a la Festa de la Germandat, les entitats del poble de Vandellòs estan preparant un programa d'actes adaptat a les mesures de protecció establertes per l'alerta sanitària vigent, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Televisió de Vandellòs (TVV). El programa inclou audicions de sardanes a través de la megafonia del poble, concursos i jocs online a través de les xarxes socials de les entitats, una programació especial a la televisió, una carretillada de la Colla de Diables de Vandellòs des dels balcons, entre altres.