L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant adoptarà diverses mesures per minimitzar el risc de contagi de la COVID-19 el dia de les eleccions al Parlament

El consistori ha adequat al municipi el protocol elaborat per la Generalitat de Catalunya per intentar garantir al màxim la seguretat als col·legis i meses electorals el 14 de febrer

Perquè els veïns i veïnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant puguin celebrar la jornada electoral del proper diumenge, 14 de febrer, amb els mínims riscos per a la salut i el màxim de garanties per exercir el seu dret a vot, l’Ajuntament ha adoptat un conjunt de mesures. Per fer-ho, ha adequat el protocol elaborat pel Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, al municipi, on estan cridades a les urnes un total de 4.476 persones, segons dades del cens electoral.

Com ja és habitual, hi haurà dos col·legis electorals: un a la sala annexa del Pavelló Municipal Cobert de Vandellòs, on hi haurà dues meses electorals; i l’altre, al Pavelló Municipal Cobert de l’Hospitalet de l’Infant, on com a novetat hi haurà una mesa electoral més (vuit en total).

A diferència de les altres jornades electorals, tant en un lloc com en un altre hi haurà un punt d’entrada i de sortida diferent i s’establiran uns circuits de circulació únics, amb senyalització horitzontal, per evitar l’encreuament de persones. En el cas de Vandellòs, el punt d’accés al col·legi electoral serà pel carrer Flors; i el punt de sortida, per la porta d’emergència situada al carrer dels Dedals. En el cas de l’Hospitalet de l’Infant, el punt d’entrada serà pel carrer Tivissa, per la porta principal d’accés al pavelló; i el punt de sortida serà la porta situada al lateral dret del pavelló que dona al carrer Tivissa. Es tancarà la circulació de vehicles fins al carrer Alamanda. La ubicació de les entrades dels dos col·legis electorals farà possibles les cues al carrer i la distància entre les persones votants.

D’altra banda, les cabines de votació (2 a l’Hospitalet de l’Infant i 1 a Vandellòs) es distribuiran de forma que es garanteixi la privacitat dels votants sense necessitat de passar les cortines. No obstant això, es recomana a la ciutadania que porti el sobre de votació preparat de casa per tal d’agilitzar el procés i passar el menor temps possible als col·legis.

També és important que els i les votants respectin les franges horàries establertes pel Govern de la Generalitat de Catalunya a l’hora d’accedir als centres de votació: de 9 a 12 h per a les persones vulnerables, de 12 a 19 h per a les persones sanes; i de 19 a 20 h per a les persones contagiades i confinades.

Cal tenir en compte, igualment, que en aquestes eleccions, només podrà entrar al centre de votació la persona que ha de votar. Únicament podran accedir acompanyades les persones que necessitin assistència.

A l’hora de votar, a diferència de la resta d’eleccions, els membres de la mesa no tocaran el document d’identificació dels votants (aquests últims l’hauran de mostrar, col·locant-lo en una safata a la mesa electoral), però sí que retiraran el paper que tapa l’urna abans de demanar als electors que introdueixin el sobre.

Una altra de les novetats més destacades d’aquests comicis és que hi haurà un “responsable COVID-19” de l’Ajuntament i uns responsables de seguretat sanitària (un a Vandellòs i un altre a l’Hospitalet de l’Infant, amb un ajudant cadascun) sota les seves ordres que s’encarregaran de controlar l’accés ordenat dels electors al col·legi, tot assegurant que es

mantenen moment les distàncies de seguretat establertes per evitar el contacte entre persones. També s’encarregaran de garantir l’ús de la mascareta en tot moment, així com la neteja de mans dels electors i membres de les meses.

Mesures per als membres de les meses

Tal com estableix el protocol, en arribar al local electoral, als membres de les meses se’ls prendrà la temperatura, que haurà de ser inferior a 37,5 graus.

Els dies previs als comicis, Salut els oferirà poder-se fer un test d’antígens al CAP que els pertoqui. A més, se’ls proporcionarà un kit personal amb material de protecció i desinfecció, que inclou un vestit protector homologat per a l’última franja de votació del dia, de 19 a 20 hores. Els membres de la mesa tindran en tot moment l’acompanyament d’un o més responsables de seguretat sanitària de local electoral. Durant el recompte, se’ls facilitarà una mascareta FFP2 i guants d’un sol ús, es mantindrà la distància de seguretat entre persones i es garantirà que en la sala on es fa l’escrutini hi ha l’aforament equivalent a 2,5 m per persona.

Podeu consultar tota la informació sobre les mesures de seguretat establertes per les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim diumenge 14 de febrer al portal web parlament2021.cat.