Diverses activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dones a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Amb motiu del 8M, L’Ajuntament ha organitzat un programa d’actes, amb la col·laboració de Les Violetes i els mitjans de comunicació municipals, que començarà el 7 de març i finalitzarà el dia 15

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones, el dilluns 8 de març, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, a través de les regidories d’Igualtat, Cultura, Joventut i Comunicació, ha organitzat un programa d’actes, amb la col·laboració de l’entitat local Les Violetes, Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs. Les activitats començaran el diumenge 7 de març i finalitzaran el 14 de març.

Aquests actes tenen com a objectiu «fer reflexionar la ciutadania sobre els avenços aconseguits, demanar més canvis i celebrar la valentia i la determinació de les dones que han jugat un paper clau en la història i també reivindicar el dret de les dones a la igualtat en tots els àmbits de la vida personal, social i professional», segons ha explicat el regidor d’Igualtat, Diego García.

Amb aquesta finalitat, s’han preparat diferents tipus de propostes: dues sessions de cinema al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant (una per al diumenge 7 de març, a les 18 h, amb la pel·lícula «Wonder Woman 1984»; i una altra per al dijous 11 de març, a les 19 h, amb la pel·lícula «Wonder Woman y el profesor Marston»); la lectura institucional del manifest consensuat per les entitats municipalistes (el dilluns 8 de març, a les 12 h, davant de la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant; i a les 13 h, davant de l’Ajuntament de Vandellòs) i una sessió de contes, a càrrec del grup Vivim del Cuentu, que explicarà un dels seus “contes desexplicats”: “La rateta que llegia a l’escaleta”, el divendres 12 de març, a les 18 h, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant.

A més, el 10 i el 12 de març, l’equip de la Regidoria de Joventut impartirà unes tutories de sensibilització a l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant; i els mitjans de comunicació municipals (Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs) emetran una programació especial durant tota la setmana que inclou entrevistes i una taula rodona igualment a l’entorn a la temàtica de la dona.

Per donar visibilitat al paper i a les reivindicacions de les dones, igualment, del 7 al 14 de març, l’Ajuntament il·luminarà amb el color lila la façana de Ca la Torre de Vandellòs; i amb el logo del Dia Internacional de les Dones, la façana del Centre Cultural Infant Pere a l'Hospitalet de l'Infant.

D’altra banda, l’associació local Les Violetes ha organitzat, amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament, la gimcana “8 Reptes per al 8M”. En aquesta gimcana, prevista del 8 al 15 de març, hi pot participar qualsevol grup bombolla, prèvia inscripció. En la pàgina web municipal es poden consultar les bases d’aquesta proposta i accedir al formulari que cal emplenar per prendre-hi part (l’últim dia fer per-ho és el 7 de març). Hi ha en joc dos vals de 50 euros per gastar en els establiments adherits a l’Associació de Restauració i Hoteleria de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

Programa d'actes organitzat amb motiu del 8