El Govern aixecarà el confinament comarcal a partir de dilluns

El comerç no essencial també reobrirà els caps de setmana

El Govern relaxarà les restriccions a la mobilitat a partir de dilluns que ve i, de moment fins al 29 de març, permetrà els desplaçaments fora de la comarca de residència sempre que es facin amb els grups bombolla, és a dir, les persones convivents. "Mantenim el perímetre comarcal, però el fem permeable i permetem les sortides en grups de convivència", ha matisat la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha posat d'exemple fer excursions per recuperar certs aspectes de “la vida perduda" per la pandèmia. Amb tot, ha advertit que la relaxació de les restriccions en la mobilitat no pot traduir-se en un augment de les trobades socials. "Cal evitar-les, no és una obertura pensada per fer reunions amb amics, però tot el que fem dins o fora de la comarca, amb la bombolla o no, s'ha de fer protegint-nos i protegint els altres", ha afirmat la consellera. Per exemple, si es fan les trobades, fer-les a l'aire lliure i evitant activitats que impliquin treure's la mascareta, com àpats.

"El confinament s’estén des de l’octubre, amb l'excepció puntual del Nadal. Som conscients que estem limitant drets i llibertats i volem aixecar les limitacions com més aviat millor, però per a això necessitem la complicitat de tothom”, ha defensat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. A més de flexibilitzar la mobilitat a les portes de la Setmana Santa, el Procicat també ha acordat que el comerç no essencial pugui reobrir els caps de setmana amb una superfície límit de 800 metres quadrats

Fins ara les botigues només podien obrir fins als 400 metres quadrats i entre setmana. Sigui com sigui, a partir de dilluns, tots els locals podran obrir però hauran de complir amb un aforament màxim del 30%. Els comerciants catalans han celebrat la decisió del Procicat: PimeComerç, Barcelona Oberta, Comertia i Barcelona Comerç consideren que l'obertura del comerç els caps de setmana era una necessitat per poder desenvolupar la seva activitat i facturar també els dissabtes, que representen el 16 i el 20% de la seva facturació setmanal.