Tres platges de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, guardonades amb la Bandera Blava 2021

El port esportiu també ha renovat aquest distintiu de prestigi internacional

Les platges de l’Arenal, el Torn i la Punta del Riu, i també el Port Esportiu de l’Hospitalet de l’Infant, han tornat a rebre enguany la Bandera Blava. Es tracta d'un distintiu de qualitat que atorga anualment un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una òptima gestió ambiental. L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

Catalunya compta aquest 2021 amb 119 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius, tal com va donar a conèixer ahir 11 de maig en roda de premsa l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac). En concret, enguany el jurat internacional Bandera Blava 2021 ha distingit 97 platges, 40 de les quals a la demarcació de Tarragona (29 al Camp de Tarragona i 11 a les Terres de l’Ebre); 26 a Girona i 31 a Barcelona.

Pel que fa als ports esportius catalans, se n’han distingit 22, un menys que l’any passat. Del total, 6 se situen a Tarragona (el port esportiu de l’Hospitalet de l’Infant, el Port Segur de Calafell, el CN Cambrils, el CN Salou, el CN L’Ametlla de Mar y CN L’Ampolla); 8 a Girona i 8 a Barcelona. Tots els ports que s’han presentat per obtenir el guardó l’han obtingut.