El 19 de juny es posaran en marxa les zones de pagament per aparcar a diversos carrers de l'Hospitalet de l'Infant

El sistema d’estacionament regulat en la via pública estarà actiu fins al 15 de setembre, de dilluns a diumenge, de les 10 a les 20 hores
 

La temporada d’estiu a les noves zones d’estacionament regulat de l’Hospitalet de l’Infant s’iniciarà el dissabte 19 de juny i finalitzarà el 15 de setembre. Aquest és el període que l’Ajuntament implantarà el sistema d’estacionament regulat de vehicles a la via pública a aquest nucli de població, amb l’objectiu de facilitar l’estacionament del veïnat a la zona de platges de l’Hospitalet de l’Infant i la seva àrea d’influència, que els turistes i visitants contribueixin al manteniment de les platges amb una aportació econòmica; i promoure la mobilitat a peu, reduir el trànsit i la contaminació.

Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament ha establert dues zones d’aparcament amb tarifes diferenciades en funció del temps d’estacionament:

- La zona verda, d’ús prioritari per als vehicles residents (aquells censats al municipi o amb rènting d’empresa i amb persones empadronades al municipi), que podran estacionar-hi de manera gratuïta sense límit de temps. En aquesta zona, les persones no empadronades amb vehicle censat pagaran les tarifes de la zona verda (més barates que les de la zona blava); i els vehicles no censats, la tarifa de la zona blava.

- La zona blava, destinada als turistes i visitants,  on els vehicles residents tindran una bonificació de dues hores gratuïtes. En aquesta zona també, els vehicles no residents tindran una hora gratuïta, per compres o consumicions superiors a 20 € als petits comerços i establiments de restauració adherits a les associacions empresarials locals. 

Tant per a una zona com per a l’ altra, hi haurà abonaments sense límits de temps per a períodes setmanals, quinzenals i mensuals. Per a la zona blava, els hotels podran adquirir abonaments setmanals o quinzenals; i les persones empadronades al municipi i les empreses locals, abonaments per a 40 hores.

D’altra banda, tant en la zona verda com en la blava, els vehicles de tecnologia ECO o ZERO tindran un descompte del 25% en les tarifes.

L’ordenança fiscal número 17 reguladora de la taxa per estacionament de vehicles de tracció mecànica a la via pública en determinades zones, preveu exempcions de pagament per aquells vehicles conduïts o destinats al transport de persones amb mobilitat reduïda i per a vehicles en servei oficial propietat d’organismes públics, o els destinats a serveis d’emergències o ambulàncies, entre d’altres.

Forma de pagament

L’horari de pagament serà de dilluns a diumenge, de 10:00 a 20:00 hores. N’hi haurà dues formes de pagament: a través dels parquímetres o a través de l’aplicació per a mòbil Blinkay. Per utilitzar aquesta app, cal descarregar-la en APP Store o Google Play i donar-se d’alta (introduint l’adreça de correu electrònic, el nom de l’usuari o usuària i una contrasenya i escollint un mètode de pagament: targeta de crèdit o de dèbit o Paypal). Aquesta aplicació, que geolocalitza el vehicle, permet  introduir el tipus de zona en què has estacionat i seleccionar el temps que desitges deixar el teu cotxe aparcat. També ofereix altres facilitats de pagament.

Més informació sobre les tarifes, el funcionament de l’aplicació i la ubicació de les zones blava i verda, a la pàgina web d’Idetsa: https://www.idetsa.cat/aparcament-regulat/

Idetsa és l’empresa municipal de promoció econòmica que s’encarrega de la gestió i manteniment d’aquestes zones, així com de la gestió de les sancions.