Èxit de participació en la primera Assemblea de la FIHRT organitzada per l'ARHV

Un any i mig després de la seva programació, finalment avui ha tingut lloc l'Assemblea de la FIHRT a L'Hospitalet de l'Infant, organitzada per l'Associació de Restauració i Hostaleria de l'Hospitalet de l'Infant i de la Vall de Llors, en col.laboració amb l'Ajuntament de Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant, i Turisme de l'Hospitalet.

La trobada s'ha iniciat després d'una caipirinha de benvinguda i de les paraules de l'Alcalde,  Alfons García, i de María José Gómez, la Regidora de Comerç i Turisme,  a quarts d'una del migdia, amb una visita guiada per l'Hospital de l'Infant, que fou fundat per l'Infant Pere el 8 de novembre del 1344.

La FIHRT ha volgut agrair el suport de l'Ajuntament i el Govern local a l'Associacio i al sector, durant tota la pandèmia, ja que en tot moment ha estat receptiu a la situació del sector degut a les restriccions imposades des del PROCICAT.

En quant a l'Hospital, cal dir que es trobasSituat en un lloc de pas prop de l'antiga Via Augusta, la seva arquitectura és resultat de la combinació de la seva tasca assistencial amb la defensa de la religió front les incursions dels sarraïns i l'amenaça dels bandolers.

El caràcter fortificat de l'edifici queda reflectit en els murs, d’11,7 metres d'alçada, i les torres de 18 metres. En un principi se’n van projectar sis, una a cada angle i dues més al mig dels paraments septentrional i meridional, si bé, pel que sembla, només se’n feren quatre. L'edifici no presenta obertures, a excepció de vestigis a l'extrem nord-est i de les sageteres presents en tot el perímetre.

Després de la visita, els assistents, més d'una trentena, s'han desplaçat al Restaurant LB21, on vam degustar un excel.lent dinar, en companyia de membres de govern local, d'Idetsa, i de PIMEC, Delegació tarragona i Terres de l'Ebre, i des representants dels companys dels Gremis i Associacions membres de la FIHRT. Hi eren presents d'Osona, Cambrils, Sabadell, Igualada, Amposta, Detebre, Tortosa, Vilanova i la Geltrú....

Posteriorment, es va celebrar l'Assemblea a la Sala Infant Pere de l'Hospital-Castell, per espai de prop de 2h i mitja, on es van poder tractar tots els punts de l'Ordre del Dia, amb especial atenció a les presentacions d'Ester Roca, de l'Associació de Celíacs de Catalunya, i de Daniel Serra, de PALLAX, empresa especialista en test d'antigens, que ha col.laborat en l'Assaig de l'Oci Nocturn a Sitges.

Tanmateix, es va comptar amb la participació de Gemma Gasulla, Secretaria Institucional de PIMEC Tarragona, Elisabet Zapater, Presdienta de PIMEC Terres de l'Ebre, i Pilar Minguez, responsable de Socis Col.lectius de l'Entitat, i amb la Senadora de JxC a Madrid, Assumció Castellví, que  ha col.laborat amb la FIHRT durant la pandèmia per tal de trobar vies per poder tractar amb el PROCICAT.

L'Assemblea va aprovar la modificació dels Estatuts de l'Entitat, pel que fa a la possibilitat de continuar amb les reunions telemàtiques més enllà del 31 de desembre de 2021.