Obert el termini per demanar els Ajuts Leader 2021

A partir d'avui fins al 30 de novembre estarà obert el termini per sol·licitar els ajuts Leader 2021. Es tracta d'uns ajuts a la inversió per creació o millora d'empreses en els 18 municipis de la comarca del Baix Camp inclosos en el territori Leader: l'Albiol, l'Aleixar, Alforja, Arbolí, l'Argentera, les Borges del Camp, Botarell, Capafonts, Colldejou, Duesaigües, la Febró, Maspujols, Prades, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d'Escornalbou i Vilaplana. El pressupost del Consorci de Desenvolupament Local del Camp, que gestiona el Leader al nostre territori és de màxim 721.331,08 euros.

 

Aquests ajuts, finançats pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) són subvencions a fons perdut i poden suposar un ajut d'un 25% a un 40% de l'import de la inversió, uns 12.000 € en empreses públiques i uns 44.000 € en privades.

 

Els beneficiaris d'aquests ajuts podran ser:

 
  • Persones emprenedores
  • Empreses ubicades als 18 municipis del territori Leader
  • Persones de naturalesa privada: persones físiques o jurídiques (microempreses, pimes, cooperatives, associacions o fundacions participades per ens públics en menys d'un 25%) que realitzin inversions productives en: empreses que transformin i/o comercialitzin productes agroalimentaris i empreses no agroalimentàries.
  • Persones de naturalesa pública amb seu a Catalunya: ajuntaments, consells comarcals, entitats municipals descentralitzades, consorcis, associacions, fundacions o empreses públiques participades per ens locals (en igual o més d'un 25%) que realitzin inversions no productives en: recuperació del patrimoni cultural i natural, infraestructures públiques per a la mitigació del canvi climàtic, infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació.

Els objectius d'aquestes subvencions són incentivar actuacions que promoguin el desenvolupament local, fomentar inversions que generin activitat econòmica, establir polítiques específiques per ajudar al desenvolupament econòmic del jovent al món rural i el seu arrelament, incentivar la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals, i estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

 

El termini de presentació de sol·licituds s'inicia avui dia 26 d'octubre, l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i finalitza el 30 de novembre de 2021, inclòs. Per més informació podeu consultar la pàgina web del Leader del Camp:

https://www.leaderdelcamp.cat/