S'apropa el primer Festival Senderista de les muntanyes de Prades i de la Costa Daurada

Els propers 22, 23 i 24 d'octubre tindrà lloc el primer Festival Senderista de les Muntanyes de Prades/Costa Daurada organitzat pel Patronat de Turisme de la Costa Daurada, juntament amb els Consells Comarcals de la Conca de Barberà, de l'Alt Camp i del Baix Camp, i la revista Descobrir.

 

El Festival neix amb l'objectiu de donar un impuls al turisme d'interior i ensenyar i promocionar l'extensa natura que comparteixen. La iniciativa busca crear un nou model estratègic pel turisme de proximitat i oferirà un seguit d'activitats de guiatge professional amb els operadors de les tres comarques que dirigeixen conjuntament el projecte, com a resposta a les dificultats viscudes en el sector turístic degudes als darrers mesos de pandèmia i amb la finalitat d'impulsar noves estratègies per fomentar de nou l'activitat econòmica i recolzar els operadors locals de les activitats turístiques de les Muntanyes de Prades.

 

Al llarg d'aquests tres dies, el Festival oferirà rutes guiades a peu, per a tots els públics, dutes a terme amb la professionalitat dels guies locals, per descobrir la cara més real i sovint desconeguda de diversos racons de les Muntanyes de Prades. L'oferta d'allotjament i restauració que ofereixen les tres comarques impulsores del projecte, també fomentarà la participació dels visitants al Festival.

 

A més a més de les activitats de guiatge, també s'hi afegiran activitats paral·leles pròpies de l'entorn, que realitzaran els operadors habituals de la zona com ara tallers, tasts i exposicions per tal de donar a conèixer la riquesa cultural, gastronòmica i patrimonial del paisatge de la Costa Daurada.

 

Aquesta iniciativa s'emmarca dins dels valors de la Carta Europea de Turisme Sostenible per reforçar els valors vers la sostenibilitat, la cura i el civisme en el nostre paisatge, i s'inspira en els “Walking Festivals”, provinents dels països centreeuropeus, els quals, els últims darrers anys, s'han anat consolidant i tenen un fort impacte en el turisme local.

 

Podeu trobar més informació del festival a: 

https://festivalsenderistamuntanyesdeprades.cat/