La Taula de Municipis per un Litoral Sostenible es constituirà com una associació

Les 16 localitats de la costa compresa entre Vandellòs i l’Hosptialet de l’Infant han acordat definir al març quina forma jurídica adoptarà l’entitat

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, María José Gómez, va assistir ahir dimecres 15 de desembre, a una reunió presencial de la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible, juntament amb els i les representants municipals de les altres 15 localitats que en formen part. També hi van participar membres del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), representants de la Diputació de Barcelona, del Ministeri de Transició Ecològica i de la Generalitat de Catalunya i persones expertes en l’àmbit del litoral.

 

En aquesta trobada, que va tenir lloc al Port de Segur de Calafell, els 16 municipis de la costa compresa entre Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Sitges van acordar celebrar reunions de manera trimestral i que a la propera reunió, prevista per al mes de març, es definirà una forma jurídica per constituir-se formalment com a entitat.

 

L’objectiu de l’entitat serà posar en comú les problemàtiques que té la costa de cada municipi i alhora fer front comú per reclamar ajudes i millores a administracions superiors, com ara la Generalitat de Catalunya o l’Estat.

 

A la reunió del 15 de desembre, també es va presentar l’informe “Un litoral al límit”, elaborat pel CADS; es van exposar diferents iniciatives que els municipis han adoptat en l’àmbit de protecció de la qualitat ambiental del mar i les platges; i es van tractar objectius i estratègies per al 2022