Més de 200 persones participaran aquest diumenge en l'11a Cursa de la Portella de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

En aquesta edició, hi haurà dues modalitats: la Clàssica i la Caminada.
A totes les persones participants se’ls donarà una bossa amb diferents obsequis

Més de 200 persones s’han inscrit a la Cursa de la Portella, l’esdeveniment esportiu de muntanya organitzat pel Club Centre Excursionista Serres el Mestral, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, per al diumenge 27 de març. D’aquestes, 127 s’han apuntat  a la modalitat de Cursa; i 93, a la modalitat de Caminada.

Tot i que el període d’inscripció a través del web https://www.cursalaportella.com/ va finalitzar ahir dimecres 23 de març, l’organització ha reservat 50 dorsals per la cursa i 50 dorsals per a la caminada per a qui es vulgui apuntar el mateix diumenge, abans de l’inici de les proves, al punt de sortida i arribada: la Zona Esportiva Àster de l’Hospitalet de l’Infant, a partir de les 8 h.

La Cursa té un recorregut de 17 km, amb un desnivell positiu acumulat de 900 m, aproximadament, i està adreçada a corredors/es de com a mínim 14 anys. Qui opti per aquest circuit es dirigirà a La Portella i a la Mola de Nadell (punt més alt del recorregut) per diferents desnivells i tindrà al seu abast impressionants vistes de tot el litoral.

La Caminada té un recorregut de 10 km, amb un desnivell positiu acumulat de 300 m i està oberta a tothom. És un sender de baixa dificultat que uneix dues platges de Bandera Blava, la de l’Arenal i la del Torn. Transcorre paral·lel a la costa i més de la meitat del recorregut travessa l’Espai d’Interès Natural de la Rojala – Platja del Torn, on es troba l’espectacular Illot del Torn, un illot de roca unit a la platja.

La major part dels dos circuits transcorrerà per senders, corriols i camins de terra, tots ells degudament senyalitzats amb cintes o marques al terra, que permetran a les persones participants gaudir dels paisatges espectaculars de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. En aquest sentit, cal tenir en compte que l’objectiu d’aquesta cursa és fomentar l’esport i donar a conèixer les muntanyes i l’entorn natural del municipi.

Obsequis i trofeus

A totes les persones participants se’ls donarà una bossa amb diferents obsequis. A més, en la modalitat Clàssica, tindran premi els 3 primers classificats absoluts masculins i femenins i el primer classificat masculí i femení de cada categoria. També es lliurarà un premi al primer classificat masculí i femení de la categoria local (formada pels socis i sòcies del Club Centre Excursionista Serres del Mestral).

Com que les caminades estan considerades una activitat no competitiva, no s’han establert categories ni premis per a la modalitat de Caminada.

Mesures anti-COVID
L’organització aplicarà estrictament les mesures necessàries per complir els protocols exigits
segons l’evolució de la pandèmia de la COVID-1