Canvis a la zona verda i blava de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

 

El Ple de l’Ajuntament també ha aprovat la modificació de l’ordenança fiscal 17, reguladora de la taxa per estacionament de vehicles de tracció mecànica a la via pública en determinades zones, amb els vots a favor del PSC, la CUP, Cs i PP; l’abstenció de JxCat i d’ERC; i el vot en contra de la FIC.

Els canvis que s’han introduït en aquesta ordenança són fruit de l’anàlisi en profunditat dels sistema d’estacionament regulat a la via pública que es va implantar l’any passat per al període estival a la zona de platges i la seva àrea d’influència a l’Hospitalet de l’Infant; i molts donen resposta a la demanda de la ciutadania i dels sectors del comerç i de la restauració del municipi. Consisteixen en:

– L’ampliació de la zona verda al tram final del carrer Llastres, a la Plaça Església i a dos trams de l’avinguda Via Augusta, per donar prioritat d’estacionament als vehicles residents ja que aquestes zones pateixen una elevada ocupació de vehicles estacionats.
– Creació d’una regulació especial a la zona del port esportiu, on hi ha una gran concentració d’establiments de restauració. En la línia d’aparcament en bateria que es troba tocant a la part superior dels locals del port, serà gratuïta la franja horària que va de les 14 a les 16 h. Aquesta mesura també és fruit d’un acord amb l’associació de restauració local.

-Amb la implantació d’aquestes dues darreres mesures, s’eliminarà el sistema de bonificació d’una hora a la zona blava per haver fet compres o consumicions superiors a 20€ a les empreses del municipi. Per aplicar aquest sistema l’empresariat local havia d’invertir més temps a l’hora de cobrar als clients/es.

-Creació d’una tarifa per l’àrea d’estacionament d’autocaravanes de l’Hospitalet de l’Infant, per afavorir la rotació d’aquests vehicles, entre el 15 de juny i el 15 de setembre. Aquesta taxa serà de 7 euros per dia i l’estacionament estarà limitat a 2 dies.

–  Creació d’un abonament a la zona verda per als propietaris de segones residències al municipi. Aquestes persones usuàries podran obtenir aquest abonament presentant l’últim rebut de l’IBI i podran estacionar amb aquest abonament dos vehicles.

– Increment del preu de l’anul·lació de la infracció administrativa per tiquet que hagi superat el temps límit tant a la zona blava com a la zona verda  (passarà de ser de 4 a 8 euros), perquè es va detectar que els usuaris/àries es deixaven sancionar ja que l’import era inferior a la tarifa màxima per dia.

– Aplicació d’una mesura dissuasiva: els vehicles que, havent estacionat en zona blava, hagin estat sancionats 3 vegades al dia sense esmenar les sancions, podran ser immobilitzats amb un dispositiu adient o retirats de la via pública al dipòsit municipal.

– Modificació dels abonaments de la zona blava per dies i per preus: hi haurà abonaments de com a mínim 3 dies (abans el mínim era de 15 dies) i de com a màxim 15 dies (abans el màxim era d’un mes), perquè s’ha detectat un gran volum de turistes de cap de setmana o de 15 dies d’estada com a màxim; i els preus seran més reduïts.

– Ampliació de l’abonament de la zona blava al qual podien accedir només els hotels a totes les empreses d’allotjament turístic i reducció de l’import.