L'Hospitalet de l'Infant acollirà dues etapes de la 59a Volta Ciclista a Tarragona aquest cap de setmana

La primera, prevista el divendres 17 de juny; i la tercera, consistent en una prova contrarellotge, el dissabte 18 de juny

La Volta Ciclista a la província de Tarragona torna aquest cap de setmana i recupera el seu format habitual de quatre etapes. El tret de sortida de la Volta es donarà a l’Hospitalet de l’Infant el divendres 17 de juny a les 17 h. A aquesta hora començarà la primera etapa, que tindrà un recorregut de 87,5 km amb sortida i arribada al c/ Vandellòs. Amb un pas per meta i disputa de puntuació per la general de Metes Volants als primers 7,5 km, per després iniciar el recorregut en direcció Montbrió, Riudoms, Reus, Vinyols, en què es faran dues voltes i després s’anirà novament en direcció a l’Hospitalet, on es previst que finalitzi la cursa a les 19.05 h, aproximadament.

«Aquest recorregut es pot considerar com un trencacames, amb una altimetria plana, però que es deixa notar a les cames dels corredors. El ritme de l’etapa i el vent poden posar més dificultat a l’etapa», segons ha explicat Juan Carlos Ferran Gual, president de Promoevents club esportiu, que organitza la Volta.

L’Hospitalet de l’Infant també albergarà la tercera etapa, el dissabte 18 de juny, a partir de les 17.30 h. Aquesta penúltima etapa consistirà en una prova contrarellotge individual, amb un traçat de 8 km, completament pla i amb petites dificultats com poden ser rotondes i pas estret a una zona del recorregut. Tindrà també la seva sortida i arribada al c/ Vandellòs amb sortida dels primers corredors a les 17.30 h.

El lliurament dels premis de cadascuna d’aquestes dues jornades tindrà lloc a la Plaça Berenguer d’Entença, a les 19.15 h, aproximadament. En aquesta plaça, a més del podi, hi haurà inflables per als infants tant divendres com dissabte, de les 17.30 a les 20 h.

En breu us donarem tots els detalls dels recorreguts.

La resta d’etapes

La segona etapa, prevista el dissabte 18 de juny al matí (a partir de les 11 h), visitarà la Pobla de Mafumet amb un recorregut de 81,5 Km on els participants circularan pels municipis de l’entorn. El ciclista guanyador d’aquesta etapa serà guardonat amb el trofeu Memorial Vicenç Gavaldà.  La quarta i última etapa s’efectuarà amb sortida i arribada a Reus, el diumenge 19 de juny a partir de les 10.30 h. El circuit de 91 Km recorrerà la Pobla de Mafumet, el Morell, la Selva del Camp, s’enfilarà pel Coll de la Batalla fins a arribar a Alforja per continuar cap a Botarell, l’Argentera i del Coll de les Alzines a Riudecanyes i Vilanova d’Escornalbou.

En la 59a Volta Ciclista a la província de Tarragona hi prendran part 200 corredors de les categories Master 30, 40, 50 i de la categoria Elit per invitació, d’arreu del territori nacional  (Catalunya, València, Balears, Múrcia, País Basc, Aragó, Madrid, Toledo, etc.) i de l’estranger (de Bèlgica, França i Holanda).  Entre els participants, hi haurà 15 corredores d’equips catalans i francesos, de la categoria Elit-Sub23. Aquesta incorporació serà tot un repte per a les participants i també per a l’organització, que en un futur vol arribar a organitzar una exclusivament per fèmines de més d’un dia.