Obertes les inscripcions per a la borsa del Mercat de la Pagesia del Baix Camp

La borsa del Mercat de la Pagesia del Baix Camp va destinada a totes aquelles persones productores que en vulguin formar part.

El Consell Comarcal del Baix Camp obre les inscripcions per inscriure's a la borsa del Mercat de la Pagesia als productors/es que en vulguin formar part. El Mercat se celebrarà d'entrada cada dissabte a les instal·lacions interiors del Mercat del Carrilet de Reus amb previsió que pròximament es formalitzin convenis amb altres municipis de la comarca per tal que aquest pugui ser itinerant. 

Les persones interessades a formar part de la borsa del Mercat de la Pagesia trobaran tots els requisits i les condicions, juntament amb la documentació que cal emplenar i signar, al Reglament del Mercat de la Pagesia, adjuntat a continuació.

Cal que les persones interessades es descarreguin el document, l'emplenin i el signin digitalment, i el facin arribar per la seu electrònica del Consell Comarcal. Amb tota la documentació pertinent tal com indiquen les bases, mitjançant una instància genèrica que especifiqui l'interès del productor/a per entrar a formar part de la Borsa del Mercat de la Pagesia.

La borsa romandrà oberta durant els pròxims 2 anys i la comissió de valoració es reunirà periòdicament, mentre hi hagi places vacants o baixes per cobrir per a fer noves adjudicacions entre els candidats.

El Mercat, un aparador de les persones productores de la comarca

El Mercat de la Pagesia pretén ser un aparador de les persones productores de la comarca on podran participar persones productores, preferentment de la comarca, que promocionaran el seu propi gènere de producció pròpia.

El Mercat de la Pagesia es desenvoluparà al Mercat del Carrilet a partir de la tardor

A través d'un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Reus, el Mercat de la Pagesia es portarà a terme inicialment al Mercat del Carrilet, a partir de la tardor, els dissabtes al matí de 8 h a 14 h. La ubicació del Mercat de la Pagesia al Mercat del Carrilet està subjecta als treballs urbanístics i a l'anàlisi de les alternatives pel desenvolupament de l'àrea del mercat, i, per tant, no podrà excedir l'activitat de l'actual mercat més enllà de juny de 2024.

El Mercat constarà de 20 parades de productes de proximitat

Al Mercat de la Pagesia s'hi podran instal·lar fins a 20 parades. Nou en una primera fase, a la zona de la plaça interior més pròxima a l'antiga entrada del supermercat i si fos necessari, en una segona fase, es podran crear fins a 11 punts de venda més. Hi podran participar persones productores, preferentment de la comarca, que promocionaran el seu propi gènere de producció pròpia.

El Consell Comarcal del Baix Camp és l'encarregat de la cerca de productors locals interessats i de la formalització dels tràmits per establir una parada al Mercat de la Pagesia. Un cop engegat el funcionament del Mercat, el Consell posarà a disposició de les persones productores la infraestructura necessària per a realitzar l'activitat, així com una persona com a responsable del mercat, i es coordinarà amb Reus Mobilitat i Serveis per a les accions de promoció i dinamització.