S'inicia la inscripció als nous cursos de català de l'Hospitalet de l'Infant

El període per apuntar-s’hi serà del 12 al 16 de setembre i les classes començaran el 22 de setembre.

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant reprenen els cursos de català corresponents al primer trimestre del curs 2022-2023. Els cursos que s'impartiran de manera presencial a la sala Ferrer Malet de l'Hospitalet de l'Infant a partir del 22 de setembre, seran dels nivells inicials i bàsics, adreçats a persones amb cap o pocs coneixements de llengua catalana. En concret, s’hi oferiran els nivells Bàsic 1 (dimarts i dijous, de 18 a 20 h), Bàsic 2  (dimarts i dijous, de 9:30 a 11.30 h) i Elemental 1 (dimarts i dijous, de 15:30 a 17:30 h). La resta de nivells es faran en la modalitat en línia.

La formalització de la inscripció serà entre el 12 i el 16 setembre. Concretament, els dies 12 i 13 s'habilitarà un torn d'inscripció preferent per a l’antic alumnat, aquells/es aprenents/es que hagin fet un curs al Centre de Normalització Lingüística durant l'últim any. Entre el 14 i el 16 de setembre, s'obrirà el període de torn general per a tothom. La inscripció, que s'atén per ordre d'arribada, es podrà fer en línia a través de la plataforma d'inscripció i tràmits.

No obstant això, els dies 13 i 14 de setembre, de 9 a 14 h; i el 15 de setembre, de 15.30 a 19 h, hi haurà atenció presencial a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, amb cita prèvia. La cita es pot demanar trucant al 677 18 67 49 o enviant un correu electrònic a baixcamp@cpnl.cat. Tenir cita presencial no garanteix tenir una plaça al curs. Les places són limitades.

 

Les proves de col·locació
Fins al 9 de setembre encara es poden sol·licitar les proves de col·locació, en línia, a través de la plataforma d’inscripció i tràmits del CPNL. Es tracta d'una forma de determinar els coneixements de català dels nous alumnes per poder-se matricular a un curs que s'adeqüi al nivell de llengua de cadascú. És un pas previ a la inscripció si no es disposa d'un certificat oficial de català o si no s'ha fet aquesta prova de col·locació en els últims dos anys.

 

Cursos del C2 en línia, semestrals i anuals

En aquesta inscripció del setembre, el CPNL oferirà uns 60 cursos del nivell superior (C2). Tots els cursos d'aquest nivell seran en línia, per tal de facilitar la gestió horària i l'autoaprenentatge de l'alumne.

Com a novetat, hi haurà dos formats diferents per fer el curs. D'una banda, l'anual, que consta de 90 hores i es farà al llarg del curs acadèmic i, de l'altra, el format semestral, que es podrà cursar de setembre a febrer, amb el mateix nombre d'hores però que requerirà una dedicació horària més intensiva de l'alumne. En ambdós casos es farà un examen final presencial que, en cas que l'estudiant el superi, atorgarà la titulació oficial.

Finalment, una altra novetat important és que s'amplia a tots els nivells el dret a una reducció del 50 o el 70 % de la matrícula. Se'n podran beneficiar les persones en situació de precarietat, pensionistes, de família monoparental o nombrosa o que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33 %. En el cas dels cursos inicials i bàsic, el CPNL en manté la gratuïtat amb l'objectiu de garantir l'atenció a les persones amb menys coneixement de la llengua.