L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha rebut una subvenció del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i de la Generalitat de Catalunya per arranjar el camí del Coll de les Portes als Taixos

Les obres dutes a terme han servit per reforçar la protecció d’aquesta via per permetre el pas de vehicles d’extinció en cas d’incendi

El consistori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va rebre l'any 2021 una subvenció de gestió forestal sostenible del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya per valor de 16.982,28 €; i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), de 12.811,19 €.

Amb l’ajuda d’aquests diners, l’Ajuntament ha fet unes obres d’arranjament del camí del Coll de les Portes als Taixos, que han inclòs formigonat en alguns punts, per permetre el pas de vehicles d'extinció en cas d'incendi forestal en aquests gairebé 12 km de longitud. Aquests treballs van finalitzar el passat 13 d’octubre de 2022 i els ha dut a terme l’empresa d'inserció sociolaboral de la Serra de Llaberia juntament amb Transformacions Agrícoles Martí.

Les obres han costat un total de 50.747, 06 € i, gràcies a la subvenció atorgada, l’Ajuntament només ha hagut de pagar-ne 20.953,59 €. D’aquesta manera, s’ha reforçat la protecció d’un dels eixos més importants del municipi en cas d’incendi forestal.