Més de 600 targetes moneder “roden” ja pel municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Fins al 25 de novembre, els veïns i veïnes beneficiàries d’aquests ajuts podran gastar-les als negocis locals adherits a la campanya “Fes-la rodar” de 2022 de l’Ajuntament.

Aquest dilluns, 10 d’octubre, han començat a circular per Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant les targetes moneder que l’Ajuntament ha lliurat als veïns i veïnes del municipi que les han demanat i que compleixen els requisits establerts a les bases dels ajuts per al foment del teixit empresarial. Amb aquestes targetes, el consistori subvencionarà la compra de béns i serveis de la ciutadania a les empreses locals adherides a la campanya «Fes-la rodar» de 2022.

El consistori ha rebut 814 sol·licituds i ha activat 625 targetes fins al moment. Aquesta xifra representa, actualment, un total de 1.985 veïns i veïns de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant beneficiats i beneficiades per aquesta quarta convocatòria d’ajuts municipals per al foment del teixit empresarial local, que el consistori ha obert «per continuar reduint l’impacte negatiu de la crisi sanitària de la COVID-19 en l’economia local, influir positivament en la demanda i ajudar les famílies i els empresaris i emprenedors locals», segons ha explicat la regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

 

El 25 de novembre és la data límit que aquestes persones tenen per gastar les targetes als negocis locals que s’han sumat a la campanya «Fes-la rodar» 2022 (53 establiments en total). Aquí podeu consultar-ne el llistat.

De les 625 targetes atorgades, el 94%, aproximadament, són «Targetes Consum 100% Plus» (587 en total), per a llars que superen els valors de renda fixats, i tenen un saldo d’entre 100 i 160 euros. Amb aquestes targetes, les persones beneficiàries d’aquest ajut només hauran de pagar el 50% de l’import de la compra. De l’altre 50% se’n farà càrrec l’Ajuntament.

L’altre 6 % són «Targetes Consum 100 %» (38 en total), per a llars municipals en situació de vulnerabilitat, i tenen un saldo que oscil·la entre els 150 i els 320 euros, a bescanviar íntegrament (el 100% de la compra anirà a càrrec de la targeta).

 

Normes de funcionament

Les targetes moneder es podran utilitzar a qualsevol de les empreses locals adherides a la campanya dins del termini establert (els euros que no es bescanviïn no s’acumularan per a les pròximes campanyes ni es podran recuperar). Queden excloses les vendes de tabac, alcohol, jocs i apostes.

Com l’any passat, les compres s’hauran de fer, com a mínim, a tres establiments diferents i s’han establert els mateixos límits de facturació màxima per establiment:

- 6.000 euros, per a les empreses del sector de l’alimentació

-  8.000 euros per a les empreses del sector de restauració

- 10.000 euros per a les empreses del sector de l’equipament personal i de la llar

Les targetes moneder seran reutilitzables per a campanyes posteriors. El duplicat, en cas de pèrdua o deteriorament per mal ús, tindrà un cost de 10 euros.

Trobareu tots els detalls de la campanya Fes-la rodar de 2022 a www.idetsa.cat