El II Festival Senderista de la Costa Daurada-Terres de l'Ebre atrau unes 300 persones

La programació del festival va constar d'un total de 30 activitats entre les Muntanyes de Prades i les Terres de Mestral.

Enguany, el festival es va dur a terme durant els dos últims cap de setmana d'octubre.

El II Festival Senderista de la Costa Daurada – Terres de l'Ebre va tenir lloc durant els dos últims caps de setmana d'octubre a les Muntanyes de Prades i a les Terres de Mestral. Enguany amb la novetat de l'ampliació de les activitats en dos caps de setmana, en lloc d'un, i amb la incorporació de les Terres de l'Ebre a la programació. 

La segona edició del festival va atraure unes 300 persones a les Muntanyes de Prades i a les Terres de Mestral en un total de 17 activitats de caràcter molt divers a les Muntanyes de Prades i 13 a les Terres de Mestral. Entre les activitats programades hi havia: Sortides culturals, musicals, i sensorials; experiències astronòmiques; descoberta de barrancs, avenços i zones d'interès geològic; observació d'ocells; o gimcana familiar. Tot plegat, amb la finalitat de potenciar el turisme de proximitat i de qualitat, com també l'oferta de les empreses de guiatge o turístiques del territori.

El Festival Senderista és organitzat per la revista Descobrir Catalunya en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Camp, la Conca de Barberà i l'Alt Camp, i els municipis de la Mancomunitat formada per Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Pratdip i Tivissa.

Potenciar el turisme de qualitat

Des de l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Camp se'n fa una valoració positiva, i es remarca la importància de crear sinergies amb els territoris limítrofs per tal de potenciar el turisme de qualitat que tenim al Baix Camp.

Fotografia de Joan Capdevila