El Consell Comarcal del Baix Camp inicia una nova edició del programa 30 Plus del SOC

  • El programa 30 plus és finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i té l’objectiu de buscar feina a persones aturades majors de 30 anys.

El Consell Comarcal del Baix Camp ha posat en marxa una nova edició del Programa 30 Plus gràcies a l'ajut econòmic del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb l'objectiu de buscar feina a persones aturades majors de 30 anys.

Quines persones poden adherir-se al programa?

Les persones interessades a participar-hi han d'estar inscrites a les oficines de treball com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO). Cal destacar que tenen prioritat les persones que, a més, es trobin en:

  • En situació de risc d'exclusió social
  • Preferentment de baixa qualificació professional
  • Persones treballadores en situació d'atur majors de 45 anys
  • Dones que han patit o pateixen situacions de violència de gènere
  • Persones nouvingudes en situació de desavantatge laboral

Quines entitats poden ser beneficiàries de la subvenció?

Les entitats amb seu al Baix Camp i el Priorat amb les formes jurídiques detallades a continuació:

  • Empreses, així definides en el dret mercantil
  • Persones autònomes
  • Societats civils privades
  • Entitats i institucions sense afany de lucre

*Queden excloses del programa les empreses de treball temporal, els centres especials de treball i les empreses d’inserció.

La contractació subvencionada pot ser de 9 o 6 mesos, a temps complet o parcial. A més, l'experiència laboral es complementa amb formació relacionada amb el lloc de treball a ocupar, formació gratuïta que és obligatòria i té una durada mínima de 20 hores i màxima de 100 hores. L'objectiu és reconduir la trajectòria professional de les persones beneficiàries del programa i millorar la seva ocupabilitat.

Les empreses del Baix Camp i del Priorat interessades a participar en el programa 30 Plus, disposaran d'assessorament i d'orientació per part de les persones tècniques del programa per detectar qualsevol necessitat relacionada amb el contracte laboral i amb la sol·licitud de la subvenció per la contractació. El període de subscripció de contractes vinculats a l’execució del programa finalitza el 01/04/2023.

Per a més informació relativa al programa o iniciar el procés de participació i col·laboració podreu adreçar-vos al departament d'Ocupació del Consell Comarcal del Baix Camp a través del correu electrònic 30plus@baixcamp.cat o bé trucant al 977 327155 (ext. #4039). *Les peticions seran ateses per ordre d’entrada i fins a l’esgotament del fons dotat per al programa.

El programa 30 Plus és finançat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), la Generalitat de Catalunya, i el Ministeri de Treball i Seguretat Social, mitjançant el SEPE, i gestionat pel Consell Comarcal del Baix Camp en col·laboració amb el Consell Comarcal del Priorat.