Tot a punt per a la votació dels Pressupostos Participatius de 2023 a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Del 20 de febrer al 5 de març, hi podrà participar la població empadronada al municipi de 16 anys o més, presencialment o per Internet

Del 20 de febrer al 5 de març tindrà lloc la fase de votació del procés de Pressupostos Participatius de 2023 de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Durant aquest període tots els veïns i veïnes empadronats al municipi, de 16 anys o més, podran escollir les propostes validades que considerin més necessàries. Aquestes persones podran votar un màxim de tres propostes: per Internet, a través de la pàgina web de l’Ajuntament: www.vandellos-hospitalet.cat; o bé de manera presencial, als punts de votació físics que ha habilitat el consistori:

- L’Ajuntament de Vandellòs i la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant, en horari d’atenció al públic.

- El Casal del Puvill de Masriudoms (el dimecres 22 de febrer, de 17 a 19 h)

- El Casal de Masboquera ( el dijous 23 de febrer, de 17 a 19 h).

 

Per fer-ho, les persones empadronades al municipi de 16 anys o més hauran de facilitar el DNI, la targeta de residència o el passaport i la seva data de naixement.

Les propostes finals se seleccionaran en funció dels vots obtinguts. Es triarà una combinació de propostes fins a esgotar la quantitat total de diners destinada als Pressupostos Participatius de 2023 (200.000 euros). Per garantir l’equilibri territorial, l’Ajuntament s’ha marcat com a condició que les propostes escollides com a guanyadores afectaran més d’un nucli de població. Això vol dir que, com a mínim, hi haurà dues propostes guanyadores i que aquestes seran de diferents nuclis de població.

 

Els resultats de la votació es presentaran públicament el 13 de març.

 

Per al disseny general i coordinació del procés i per al servei de participació electrònica, el consistori ha comptat amb el suport del gabinet Ceres, dedicat a la participació ciutadana i a la investigació sociològica i de mercats.


Les propostes sotmeses a votació

En aquesta quarta edició dels Pressupostos Participatius passaran a votació un total de 18 propostes. Són les propostes que van escollir les persones que van assistir a les sessions de priorització que van tenir lloc el 25 de gener, a Ca la Torre de Vandellòs i a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant.

Aquestes sessions de priorització són una novetat que ha introduït l’Ajuntament en aquesta edició dels Pressupostos Participatius per aconseguir la màxima implicació i participació de la ciutadania en aquest procés. En aquestes reunions, les 25 persones que hi van acudir van debatre durant dues hores i van puntuar cadascuna de les 39 propostes que havien estat validades prèviament per la comissió tècnica (de les 180 presentades en total), partint d’aquests criteris: la seva necessitat tenint en compte la problemàtica o mancança a la qual donen resposta, la quantitat de població a la qual beneficien i la seva sostenibilitat en el temps.

De les 18 propostes triades que seran sotmeses a votació, 11 pertanyen al nucli de l’Hospitalet de l’Infant, 4 a Vandellòs, 2 a Masboquera i 1 té caràcter general. Fan referència a la millora de voreres i de parcs infantils i a inversions en seguretat viària, en la recuperació del patrimoni de la guerra civil i en la senyalització de les muntanyes del municipi.

 


Més detalls sobre el procés