Banderes blaves per a 4 platges i també del port esportiu del municipi

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, i la consellera de Territori, Ester Capella, han lliurat els distintius que reconeixen internacionalment la qualitat i els serveis de la costa catalana

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subirana, i la consellera de Territori, Ester Capella i Farré, acompanyats per l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira i Gual, entre d’altres autoritats, han lliurat aquest dijous 120 guardons de Bandera Blava a platges i ports esportius.

Catalunya compta aquest estiu amb 96 platges guardonades (dues més que l’any passat) i 24 ports (un més) amb Bandera Blava, que reconeixen internacionalment la qualitat i serveis. Pel que fa a les platges, 28 corresponen a la demarcació de Girona, 33 a Barcelona, 26 a Tarragona i 9 a les Terres de l’Ebre. Pel que fa als ports, n’hi ha 10 de la zona de Girona, 7 a la de Barcelona i 7 més a la de Tarragona i Terres de l’Ebre. El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la Foundation for EnvironmentalEducation (FEE).

El conseller Mascort ha destacat que “passar de 7 a 96 banderes blaves en 36 anys no és fruit de la casualitat sinó que respon, sobretot, al fet que disposem d’una veritable estructura de país, l’Agència Catalana de l’Aigua. També respon a la implantació d’un model de sanejament i de recuperació dels costos del cicle de l’aigua -gràcies a la creació del cànon de l’aigua- que ha estat pioner en el nostre entorn i en el conjunt d’Europa."

La consellera de Territori, Ester Capella, ha posat en valor que "aquests guardons són el resultat del bon treball dels ports catalans i també són el reconeixement a una política ambiental centrada en actuacions per fer front a l'emergència climàtica a través del Pla de Ports de Catalunya 2030".

Les platges i port guardonats són:

  • La Punta del riu
  • Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant
  • L´Arenal
  • Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant
  • El Torn
  • Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant
  • L’Almadrava
  • Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant

 

  •  
  • Port esportiu de l'Hospitalet de l’Infant. Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs

Un distintiu a escala internacional

El Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education(FEE) és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) que gestiona la campanya a l’Estat espanyol, i que compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües. El president de l’ADEAC, José Palacios Aguilar, ha assistit a l’entrega de les Banderes Blaves avui a Torredembarra. Cal tenir en compte que són els municipis costaners els que sol·liciten cada any, de forma voluntària, les candidatures de les seves platges.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional que s’atorga en 47 països dels cinc continents, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la DIRECTIVA 2006/7/CEque regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

La qualitat màxima excel·lent a les zones de bany de Catalunya és el resultat de les adequades mesures de gestió d’aquestes zones, del bon funcionament dels sistemes de sanejament, quan existeixen nuclis habitats, i de les mesures de control i inspecció del medi.