PIMEC i ECAS promouen la incorporació de la perspectiva de la diversitat dins el teixit empresarial tarragoní

La jornada 'La diversitat com a repte', celebrada a la Universitat Rovira i Virgili, s'emmarca en del Programa Next Diversitat i Empresa, un projecte impulsat pel Departament d’Empresa i Treball amb finançament del fons Next Generation

Tarragona, 5 de juliol del 2023. PIMEC i ECAS han promogut avui la incorporació de la perspectiva de la diversitat dins el teixit empresarial tarragoní en un acte organitzat amb la col·laboració de la Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV) sota el títol “La diversitat com a repte”.

La benvinguda institucional ha anat a càrrec de Maria Victòria Forns, co-coordinadora de la Càtedra d’Inclusió Social, Marta Cid, secretària de la Junta Directiva d’ECAS i gerent de Fundació Gentis, i Àngels Brull, vicepresidenta de PIMEC Tarragona. A continuació, Maria Teresa Torres, coordinadora acadèmica del Programa INSERLAB per a la inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i trastorn de l’espectre autista i membre del projecte europeu IN-WORK, ha destacat la transformació de les empreses cap a una creixent incorporació de l’eix de la sostenibilitat i la priorització de la inclusió social, al llarg de tota la cadena de valor: “És important superar les barreres sovint assumides com a inherents a l’hora d’inserir persones amb diversitat cognitiva o funcional”.

Hèctor Pérez, director de Serveis de Formació i Ocupació de PIMEC, i encarregat de la cloenda, ha destacat en la seva intervenció la importància de facilitar la incorporació de la gestió de la diversitat a les pimes catalanes, a través de “la necessària formació i acompanyament específics en els processos de canvi i millora de l’organització”.

L’experiència adquirida amb el desplegament del “Programa Next Diversitat i Empresa” a Catalunya -que fins avui ha comptat amb la participació de més de 700 empreses i ha beneficiat prop de 1.800 persones de col·lectius en situació de vulnerabilitat i en recerca activa de feina- s’ha pogut conèixer gràcies a la taula d’experiències, que ha comptat amb la presència de diverses entitats i empreses vinculades a la iniciativa: Formació i Treball, Suara, Fundació Eveho, Industrias Preciber i J.M. Alcántara.

Al llarg de l’esdeveniment també s’ha produït un taller networking per la diversitat, el qual ha permès a les persones assistents aterrar els conceptes teòrics en possibles aplicacions pràctiques que poden ajudar a una millor gestió de la perspectiva de la diversitat en qualsevol tipus d’organització.

Aquesta ha estat la primera de les tres ‘Jornades Next’ que s’organitzen aquest mes de juliol, abans de les quals tindran lloc a Girona i Vic, els dies 13 i 18 respectivament.