Avancen els treballs per convertir en via verda l'antiga via del tren entre l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils

La primera fase de l'actuació, que rebrà finançament dels fons europeus Next Generation, suposarà una inversió de 6,4 MEUR

Adif Alta Velocitat ha iniciat la licitació per convertir en via verda l'antic traçat de la línia ferroviària entre Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils. La primera fase de l'actuació suposarà una inversió de 6,4 milions d'euros. Aquesta actuació rebrà finançament dels fons europeus Next Generation.

La via verda tindrà un traçat de 19 quilòmetres i connectarà la platja del Torn, a l'Hospitalet de l'Infant, amb l'antiga estació de tren de Cambrils, passant pel terme municipal de Mont-roig del Camp i Miami Platja.

Les actuacions que s'executaran

Els treballs serviran per adequar els cinc metres d'amplada de mitjana de la plataforma ferroviària com a via cívica d'ús compartit per a vianants i ciclistes. També s'executaran creus transversals per eliminar o atenuar l'efecte-barrera de la infraestructura en desús, anivellant les rasants de les vies.

A més, s'adequaran les dimensions d'alguns passos inferiors per deixar-los al mateix nivell de la plataforma. Les obres també inclouran la modificació o eliminació d'alguns passos superiors i l'adequació dels entorns de les antigues estacions, com a zones de descans, amb la instal·lació d'elements de mobiliari urbà i senyalització.

Pel que fa a la segona fase, s'actuarà en el tram entre Cambrils i Salou per tal de millorar la permeabilitat transversal, incloent-hi una nova passarel·la de pas al final del recorregut al municipi salouenc.