Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant estableix un dispositiu especial durant l'onada de calor

Les piscines d’estiu i als Casals de cada nucli s’habiliten com a refugis climàtics per ajudar a combatre les altes temperatures.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha preparat un dispositiu especial durant aquesta setmana, per donar suport al veïnat -especialment als col·lectius vulnerables-, per combatre les altes temperatures previstes. Segons l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya avui arribarà al nostre país una onada de calor que durarà fins divendres, i la ciutadania cal que prengui mesures d’autoprotecció.

Així, el consistori ha disposat el següent fins al 25 d’agost:

  • A l’Hospitalet de l’Infant: el vestíbul de la piscina municipal i el casal de jubilats no tancarà al migdia.
  • A Vandellòs: el casal de jubilats i la piscina municipal obrirà al migdia, en aquest horari sense cost per a les persones usuàries.
  • A Masboquera: el casal Paco Boix i la piscina municipal obrirà al migdia, en aquest horari sense cost per a les persones usuàries.
  • A Masriudoms: les antigues escoles (demà) i el casal del Pubill (a partir de dimecres) i la piscina municipal obrirà al migdia, en aquest horari sense cost per a les persones usuàries.

Consells durant l’onada de calor

Eviteu les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua. Davant d’aquest augment de les temperatures tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Eviteu també la deshidratació, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques.

Totes les recomanacions les podeu trobar en el següent enllaç.