XXVII Mercat Medieval / Del 15 al 17 de setembre, a l'Hospitalet de l'Infant

Organitzat per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Diputació de Tarragona
 
Del 15 al 17 de setembre, a l’entorn de l’emblemàtic Hospital del Coll de Balaguer, se celebrarà el Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant. En aquesta 27a edició, al voltant de la Plaça Catalunya s’hi instal·laran un centenar de parades (una vintena més que l’any passat), vint de les quals seran locals, on es vendran productes d’artesania, d’alimentació o de teràpies naturals, entre d’altres. També tindrà lloc el tradicional sopar medieval del dissabte a la Plaça Berenguer d’Entença, amb un espectacle de foc de Toniton. Enguany, com a novetat, aquest àpat començarà més aviat, a les 21:30 h, amb el I Concert Acústic, a càrrec de La Torna.

A més, com cada any, hi haurà diverses cercaviles musicals i espectacles de carrer gratuïts, tallers i demostració d’oficis per tota la ubicació del Mercat (de llauner, bufador de vidre, fuster, cisteller, picapedrer i encunyador de monedes) i un espai de jocs tradicionals per a la canalla al carrer Estació.

L’espectacle inaugural, amb La Quinta Forca, Ramón dels boscos, els Bufons del Castell i Krakort el follet, està programat per al divendres 15 de setembre a les 18 h, a la Plaça Catalunya.

La cloenda del Mercat està prevista per al diumenge a les 21:30 h a la Plaça Berenguer d’Entença i anirà a càrrec del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant, els tabalers i el Cavallet de Mar de Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant.

Amb aquesta festa, l’Hospitalet de l’Infant retornarà un any més a l’època medieval quan, al voltant de l’Hospital del Coll de Balaguer, fundat per l’Infant Pere l’any 1344 i avui dia declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble.
 

Per a més informació, cliqueu aquí per consultar el PROGRAMA D'ACTES complet.