Alforja acull el primer Consell d'Alcaldies del Baix Camp d'aquest mandat

Alforja ha acollit aquest dimecres, 11 d’octubre de 2023, el primer Consell d’Alcaldies del Baix Camp d’aquest mandat 2023-2027. L’alcalde d'Alforja, Juanjo Garcia, ha donat la benvinguda a 26 dels 28 alcaldes i alcaldesses de la comarca que han assistit a la primera sessió d’aquest òrgan. La reunió ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament, i ha estat presidida pel president del Consell Comarcal del Baix Camp i alcalde de Riudecanyes, Ernest Roigé.

Inicialment, el president comarcal ha agraït a l'alcalde d'Alforja l'acollida del primer Consell d'Alcaldies del mandat i, a continuació, ha informat de la recent visita de la secretaria d'Habitatge de la Generalitat, Marina Berasategui al Consell Comarcal, amb qui s'havien tractat diversos aspectes relacionats amb la problemàtica de l'habitatge social a la comarca.

Per altra banda, Ernest Roigé ha comunicat que l'ens comarcal tornarà a presentar un recurs d'alçada contra la línia de molta alta tensió (MAT) del clúster Begues, que travessa una part important del territori comarcal. Aquesta iniciativa es comparteix amb altres consells comarcals del territori afectats, ja que el primer recurs que es va presentar fa un any encara no ha tingut resposta.

Per últim, el president comarcal ha expressat la seva voluntat que el Consell d'Alcaldies sigui més un òrgan de debat de les problemàtiques municipals que afecten tot el Baix Camp, i no exclusivament informatiu com fins ara.

En aquesta primera reunió a Alforja, s'ha informat els alcaldes i alcaldesses de la renovació dels plans d’acció per l’energia i el clima (PAESC) a càrrec de la Diputació de Tarragona, per substituir els anteriors plans d’acció per l’energia.

A més, s'ha presentat l’empresa del Ministeri d’Economia al servei dels ajuntaments per donar-los suport en la sol·licitud i la gestió dels ajuts europeus. Per últim, s'ha informat als alcaldes i alcaldesses de les noves tarifes del servei de recollida i tractament dels residus municipals que aplicarà l’empresa pública comarcal Secomsa per al 2024.

Què és el Consell d'Alcaldies?
El Consell d’Alcaldies és un òrgan del Consell Comarcal del Baix Camp que es reuneix de manera ordinària trimestralment per tractar qüestions que afecten els diversos municipis de la comarca. Sempre es convoca els alcaldes i alcaldesses, que no poden delegar de forma permanent l’assistència a les reunions. A més, des de fa molts anys el Consell d’Alcaldies té un caràcter itinerant, de manera que cada sessió té lloc en un municipi diferent del Baix Camp.