Senderisme al Baix Camp, una entrevista a RAC1

Dissabte 23 de març a les 15h a RAC1 parlarem sobre el turisme al Baix Camp, i més concretament sobre l’extensa proposta senderista que ofereix la comarca.

Per tal que els oients amants de la natura i l’excursionisme es puguin fer una idea de quin tipus d’espais i de paisatges es poden trobar, RAC1 entrevistarà al tècnic de Turisme del Baix Camp, Jordi Gomà, que parlarà dels diferents itineraris que es poden fer, des de  passejades familiars amb nens, passant per rutes per a senderistes amateurs i fins a propostes per a caminants més experimentats. Aquestes rutes van des de sortides d’unes hores fins a excursions de dos dies i, fins i tot, amb una proposta de ruta de 6 dies i que va des de Prades a Vandellòs per antics camins tradicionals.

El departament de Turisme del Consell Comarcal del Baix Camp ha treballat en els darrers anys perquè la comarca compti amb una xarxa de camins recuperats i senyalitzats de més de 300 Km. Sobre aquesta xarxa de camins s’han fet fins a 21 propostes de rutes tematitzades al voltant de llegendes (el Dip), aspectes literaris (Joan Perucho), personatges destacats de la història de la comarca (Carrasclet) o punts emblemàtics (Tossal de la Baltasana o el Castell d’Escornalbou), etc.

Durant l’entrevista, Jordi Gomà informarà, doncs, sobre aquesta xarxa de camins tradicionals que uneixen tots els pobles d’interior de la comarca, i de com ha canviat l’ús d’aquests camins, fins a arribar, en l'actualitat, a tenir finalitats de senderisme i oci.

També explicarà el projecte d’unir els municipis de costa del Baix Camp amb la zona d’interior a través de les rieres, creant així una xarxa de camins rurals que connecten els pobles d’interior i de costa i la ciutat de Reus, entre si.

Per finalitzar, Jordi Gomà farà una proposta de ruta de cadascun dels quatre espais geogràfics més destacats del Baix Camp com són les Muntanyes de Prades, la Serra de Llaberia, la Baronia d’Escornalbou i Plana agrícola. Explicarà com, a banda dels paisatges, també es poden trobar recursos i atractius històrics i culturals molt interessants i serveis turístics de qualitat que converteixen el Baix Camp en una destinació senderista molt atractiva.