Recomanacions de consum per la revetlla de Sant Joan

L’inici de l’estiu se celebra amb la revetlla de Sant Joan i altres festes populars arreu de Catalunya. Els petards i les coques són elements tradicionals que cal consumir amb responsabilitat per evitar accidents i intoxicacions alimentàries.  És per això que des de l’Oficina de Consum del Baix Camp, us expliquem una sèrie de consells per comprar material pirotècnic i coques de Sant Joan.

Si compreu material pirotècnic:

  • Assegureu-vos de fer-ho només en establiments autoritzats.
  • Llegiu les instruccions de cada article, especialment pel que fa a les instruccions d'ús i l'edat recomanada.
  • Utilitzeu mitjans segurs per encendre’ls (metxes i similars) i no us els guardeu a les butxaques.
  • No encengueu cap petard dins les cases ni llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones.

I si compreu coques:

  • Adquiriu-les en establiments aptes per a l’elaboració i/o venda d’aquests aliments.
  • Si són envasades, reviseu-ne l'etiquetatge que ha de contenir informació sobre: la llista d’ingredients ordenats de major a menor pes, els al·lèrgens o els productes que poden provocar intoleràncies, la informació nutricional, el pes, la data de caducitat o de consum preferent, les pautes de conservació o les dades de l'empresa responsable del producte.
  • Els forns i les pastisseries que venen coques artesanes sense envasar, també han d'informar, oralment o per escrit, sobre els aliments que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies.
  • Trieu-les farcides o no en funció de les possibilitats de conservar-les fins al moment del consum. Si contenen nata o crema, conserveu-les en fred.

En cas de disconformitat amb l'establiment venedor, demaneu el full oficial de reclamació a l’empresa o contacteu-hi per un mitjà que en deixi constància (formulari web, telèfon amb número d’incidència, etc.). Si en el termini de 30 dies no heu obtingut resposta o bé la resposta no és satisfactòria us podeu adreçar a l’Oficina de Consum del Baix Camp, situada a la plaça de la Patacada, baixos (Edifici Campus) 43201 Reus.

Tenim servei d’atenció telefònica de dilluns a divendres de 8:30 h a 9:30 h trucant al 977 327 100, servei d’atenció per correu electrònic a l’adreça consum@baixcamp.cat i atenció presencial els dilluns, dimecres i dijous de 9:30 h a 13 h (fins a les 11 h sense cita, a partir de les 11h amb cita prèvia).