Montsià

Arròs Montsià, el millor arròs per cuinar

La importància de ser un arròs EXTRA amb DOP Delta de l'Ebre


Segurament hauràs vist que sovint parlem de l'Arròs Montsià com un producte DOP categoria EXTRA.

Volem explicar-te amb més detall què ens fa estar tan orgullosos d’aquesta qualificació i per què podem afirmar que aquesta és la millor categoria que pots trobar al mercat.

La categoria EXTRA és la millor en l'àmbit de qualitat i implica que un arròs com Arròs Montsià Extra amb DOP té un percentatge de grans perfectes, sense cap mena de defectes, proper al 100%.

Si passeges per la prestatgeria dels arrossos del teu supermercat, a més a més de trobar-te arrossos amb DOP i sense, arrossos monovarietals o barreges, veuràs arrossos que s'identifiquen com a EXTRA, categoria I o categoria II.

Aquesta classificació determina la proporció de grans sencers i perfectes que conté cada paquet d'arròs.

Quina és la diferència aleshores? A major proporció de grans sencers millor cocció i capacitat d'absorció de sabor.

Cada categoria té el seu color

Trobaràs la informació sobre les categories en el dors del paquet.

EXTRA

Com a mínim el 92,7% dels grans són sencers i sense defectes, com l'Arròs Montsià EXTRA, l'Arròs Montsià BOMBA o l'Arròs Montsià LLARG, entre d'altres.

CATEGORÍA 1

86,5% de grans sencers, és a dir, treballen amb fins a un 13,5% de grans trencats o amb defectes.

CATEGORIA 2

79,75% de grans sencers, és a dir, poden arribar a tenir fins a un 20,25% de grans trencats o amb defectes. Aquesta categoria no és massa habitual trobar-la als punts de venda.

Per tant, si vols tenir el millor arròs a la teva cuina, recorda sempre que l'arròs EXTRA està per sobre de qualsevol altra categoria.