El Ple de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant aprova implantar un sistema d'estacionament regulat en la via pública, durant l'estiu

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant implantarà un sistema d’estacionament regulat en la via pública durant el període estival, del 15 de juny al 15 de setembre, a causa de l’impacte generat per l’elevada demanda d’aparcament al nucli de l’Hospitalet de l’Infant relacionada amb l’activitat de platges a l’estiu.

Els objectius d’aquesta nova ordenança fiscal aprovada en el Ple de l’Ajuntament d’aquest dimecres 31 de març amb els vots a favor de PSC, Cs i PP; l’abstenció de JxCat i CUP; i els vots en contra de FIC i ERC, són:

  • Facilitar l’estacionament dels veïns i veïnes en la zona de platges i de la seva àrea d’influència en els moments de major pressió, establint una zona mixta d’ús prioritari i gratuït per als residents, denominada zona verda.
  • Apostar perquè les persones usuàries foranes (turistes i visitants) de les platges contribueixin al seu manteniment amb una aportació econòmica, ja que l’Ajuntament destina importants recursos a dotar de serveis, equipaments i infraestructures al turisme.
  • Fer una gestió més sostenible de la via pública, promovent la mobilitat a peu com un hàbit saludable, i que contribueixi a reduir el trànsit i la contaminació.

Tal com va explicar la regidora de Promoció Econòmica María José Gómez en la sessió plenària, l’Ajuntament treballa per preparar el municipi per un futur post nuclear i això implica que els serveis municipals siguin el més sostenibles possibles. Per aquest motiu, aposta per l’equilibri entre ingressos i despeses, a través d’una recaptació d’ingressos municipals justa i equitativa i no mitjançant retallades.

Aquesta nova ordenança estableix dues zones d’aparcament amb tarifes diferenciades en funció del temps d’estacionament: la zona verda, amb un nombre màxim de places previst de 711,  per a propietaris empadronats a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant que tinguin el vehicle censat al municipi i que podran estacionar-hi de forma gratuïta sense límit de temps i amb una bonificació de dues hores a la blava; i la zona blava, amb un nombre de places previstes de 820, destinada a turistes i visitants. En aquest cas els vehicles de tecnologia Zero o Eco gaudiran d’una reducció de la taxa d’un 25% i es contempla bonificar una hora d’estacionament en aquesta zona per a propietaris dels vehicles no residents si efectuen una despesa comercial o de restauració, superior a 20 euros, en les empreses adherides a qualsevol de les associacions empresarials del municipi.

L’ordenança també contempla exempcions de pagament per aquells vehicles conduïts per persones amb mobilitat reduïda i per a vehicles en servei oficial propietat d’organismes públics, o els destinats a serveis d’emergències o ambulàncies, entre d’altres.

La gestió i el manteniment d’aquestes zones així com la gestió de les sancions anirà a càrrec de l’empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, tal com es va acordar en la sessió plenària del 28 de gener.