L'Hospitalet de l'Infant disposarà d'un servei públic de lloguer de bicicletes elèctriques a partir del 5 de juny

L’empresa municipal Idetsa l’oferirà durant tot l’any, per fomentar la mobilitat sostenible i facilitar la intermodalitat amb l’estació de trens

A partir del proper dissabte 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, hi haurà un servei públic de lloguer de bicicletes elèctriques al poble de l’Hospitalet de l’Infant. L’empresa municipal de promoció econòmica, Idetsa, serà qui posarà a l’abast de la ciutadania aquest sistema de transport públic d’ús individual, perquè tant els veïns i veïnes com les persones visitants puguin desplaçar-se pel municipi d’una manera sostenible, saludable i econòmic

“Amb aquest nou servei volem promoure la mobilitat sostenible i la pràctica d’esport i alhora facilitar la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic, com ara l’estació de trens”, ha explicat la regidora de l’àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

Per aquest motiu, els punts de recollida i entrega de les bicicletes s’han ubicat en zones de generació o atracció de viatges, com són: l’estació de trens, l’aparcament de la Via Augusta que es troba al costat de la seu d’Idetsa, la Plaça Berenguer d’Entença (al costat de la parada de l’autobús), la Platja de l’Arenal (a l’aparcament del costat del camp de futbol) i el polígon Les Tàpies I, al costat del Viver Tecnològic.

Aquest sistema de bicicleta pública compartida funcionarà a través d’una aplicació per a mòbil (App BLU). Per poder utilitzar aquesta app, caldrà registrar-s’hi: proporcionar totes les dades personals rellevants i un compte de pagament o número de targeta de crèdit vàlid, a través del qual es cobraran les despeses derivades de la utilització del servei. Qui ho desitgi també podrà donar-se d’alta en el servei a l’oficina d’Idetsa, ubicada a l’avinguda Via Augusta número 2 i domiciliar el pagament en el seu compte bancari. En tots dos casos, només podran accedir al servei les persones de 14 anys o més que hagin acceptat prèviament els termes i condicions generals de contractació del servei, així com la política de privacitat.

Per llogar una bicicleta, les persones usuàries hauran de comprar un “període d’accés amb bicicleta”, que començarà la primera vegada que la desbloquegin amb èxit. A partir d’aquest moment es començarà a facturar el cobrament d’acord amb el temps d’ús que la persona usuària faci de la bicicleta.

Pel que fa als preus del servei, hi haurà diferents tarifes per conducció simple (contractació del servei per minuts) i també diferents abonaments de llarga durada d’ús habitual i d’ús esporàdic. En totes les tarifes, que es podran consultar en l’aplicació i en la pàgina web www.idetsa.cat/bicicletes-electriques/, els veïns i veïnes empadronades al municipi tindran un descompte.

De moment, Idetsa posarà a disposició de la ciutadania un total de 22 bicicletes amb pedaleig assistit. En funció de la demanda del servei, no descarta ampliar el servei.