Represa de les festes majors a partir 7 de juny

 

El DOGC de 5 de juny publica la RESOLUCIÓ SLT/1778/2021, de 4 de juny, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, que entrarà dilluns en vigor, i fins a les 00:00 hores del dia 14 de juny de 2021, sense perjudici de l'avaluació continuada de l'impacte de les mesures que s'hi contenen.

El DOGC 8426 autoritza la celebració de festes majors, revetlles i altres festes populars a partir del 7 juny. La resolució preveu que aquestes activitats es desenvolupin d’acord a les normes de seguretat establertes per tal d’evitar aglomeracions. Igualment, a partir del dia 7 de juny també es permetrà la celebració d’assemblees d’entitats culturals i d’entitats de base associativa de manera presencial, limitant l'aforament al 70 % de l'autoritzat i amb un nombre màxim de 500 persones, i condicionat a garantir específicament la ventilació mínima establerta a la normativa vigent en matèria d'instal·lacions tèrmiques d'edificis.

Pel que respecta a les revetlles de Sant Joan, a partir del proper dilluns Protecció Civil publicarà un seguit de guies i materials informatius per tal de garantir una celebració amb seguretat.

Allargament de l’horari de les activitats culturals

Des del dia 4 de juny ja és possible realitzar activitats culturals des de les 06.00 hores a les 01.00 hores del dia següent.

Ampliació dels aforaments per a grans espectacles o activitats a l’aire lliure fins a 3.000 persones i espais de restauració en equipaments culturals

L’aforament general dels locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d'arts escèniques i musicals, com ara teatres, cinemes, auditoris i circs, amb programació artística estable, tant en recintes tancats com a l'aire lliure, i els espais especialment habilitats per a la realització d'espectacles públics, està actualment fixat en un 70% de l'autoritzat i amb un nombre màxim de 1.000 persones per sala i sessió o actuació. En tot cas, tots els assistents han d'estar asseguts i s'ha de garantir una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació. Com a novetat, en aquests espais i locals es permet ara també disposar de servei de restauració.

Les activitats culturals d'arts escèniques i musicals, si es desenvolupen a l'aire lliure o bé en espais físics tancats que compleixin amb les condicions de ventilació reforçades, poden realitzar-se igualment respectant el límit de l'aforament al 70%, fins a un màxim de 3.000 persones per sessió o actuació, totes assegudes, i amb assignació prèvia de seients i registre previ. Cal igualment garantir les mesures de control d'aglomeracions.

Com a novetat, si aquestes activitats es desenvolupen en tot moment a l'aire lliure, en instal·lacions o equipaments amb un aforament autoritzat superior a 15.000 persones (per exemple estadis), poden optar a rebre fins a un nombre màxim de públic del 20% (3.000 persones) respectant un seguit de condicions recollides a la resolució.

Els arxius, les biblioteques, els museus, les sales d'exposicions, les galeries d'art i els centres de creació i arts visuals continuen subjectes a una limitació dels seus aforaments de fins el 70% de l'autoritzat a banda de la necessitat de seguir també les mesures contingudes als corresponents plans sectorials.

Festivals d’estiu

Tot i que la normativa general ja permet la celebració de festivals, ateses les magnituds i característiques especials d’alguns esdeveniments concrets que se celebren a l’estiu, el PROCICAT està analitzant actualment les propostes presentades pels promotors d’alguns d’aquests festivals.

Actualització dels protocols sectorials del món cultural

Per tal de poder assegurar la realització del màxim nombre d’activitats culturals durant l’estiu, el Departament de Cultura ha iniciat una revisió exhaustiva dels actuals protocols sectorials, amb la intenció d’adaptar-los a la legislació actual.