Més de 850 targetes moneder “roden” pel municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Fins al 30 de juliol, els veïns i veïnes beneficiàries d’aquests ajuts poden gastar-les als negocis locals adherits a la campanya de l’Ajuntament que fomenta el teixit empresarial
 
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha lliurat 861 targetes moneder. Aquesta xifra representa un total de 2.457 veïns i veïns de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant beneficiats i beneficiades per aquesta primera convocatòria d’ajuts municipals per al foment del teixit empresarial local de 2021.

El 30 de juliol és la data límit que aquestes persones tenen per gastar les targetes, amb què el consistori subvenciona la compra de béns i serveis de la ciutadania, als negocis locals que s’han vist obligats a cessar o reduir la seva activitat per la pandèmia i que s’han adherit a la campanya «Fes-la rodar» (47 establiments en total).

De les més de 850 targetes atorgades a les persones físiques i famílies del municipi que complien els requisits establerts a les bases d’aquests ajuts, gairebé el 79% són «Targetes Consum 100% Plus» (680 en total), per a llars que superen els valors de renda fixats, i tenen un saldo d’entre 100 i 160 euros. Amb aquestes targetes, les persones beneficiàries d’aquest ajut només han de pagar el 50% de l’import dels productes o serveis que comprin. De l’altre 50% se’n fa càrrec l’Ajuntament.

L’altre 21% són «Targetes Consum 100 %» (181 en total), per a llars municipals en situació de vulnerabilitat, i tenen un saldo que oscil·la entre els 150 i els 320 euros, a bescanviar íntegrament. Com a novetat, aquestes targetes es poden utilitzar enguany també en els petits comerços d’alimentació, productes i béns de primera necessitat, farmàcies, metges, òptiques, ortopèdies i productes higiènics que s’han sumat a la campanya (l’any passat aquests establiments no van poder adherir-s’hi).

Una altra novetat d’enguany és que les targetes s’han d’utilitzar, com a mínim, a tres establiments diferents.

En vista de l’èxit de la campanya «Fes-la rodar» de  l’any passat, l’Ajuntament té previst obrir una segona convocatòria d’aquests ajuts durant el segon semestre de 2021. A aquesta iniciativa té previst destinar-hi enguany més de 364.000 euros.

Més informació, a la pàgina web d’IDETSA: https://www.idetsa.cat/fes-la-rodar/