Els nuclis de Masriudoms i de l'Almadrava celebraran aquest cap de setmana les seves festes majors, en format reduït

Del 23 al 26 de juliol en el cas de Masriudoms i del 23 al 25 a l’Almadrava, s’han programat gairebé una vintena d’actes, amb les mesures de precaució adequades per controlar-ne l’aforament i protegir la ciutadania de la Covid-19

En honor al seu patró Sant Jaume, del 24 al 26 de juliol, Masriudoms i l’Almadrava, dos nuclis del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, celebraran les seves festes majors. Els programes d’actes inclouen una vintena d’activitats gratuïtes per a tots els públics, organitzades per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i adaptades a les mesures de prevenció de la Covid-19. Des del consistori s’ha apostat per programes reduïts, que contenen moltes menys activitats que els anys anteriors, amb la voluntat de mantenir viva la Festa Major als dos nuclis i vetllar per la seguretat de la ciutadania.

«Tenim diverses activitats preparades per celebrar les festes en honor a Sant Jaume al municipi sense deixar de banda les mesures de seguretat contra la Covid-19. Cal recordar que el consistori ha comptat també amb el criteri de l’àrea bàsica de salut del municipi i de protecció civil per avalar les restriccions que ens asseguren que es poden dur a terme aquestes festes garantint la salut dels nostres veïns i veïnes. 

Pel que fa als actes programats, un dels objectius principals és la diversitat en la seva tipologia per tal d’arribar a totes les edats, ha explicat el regidor de Festes, Diego García.»

El programa d’actes de la Festa Major de Masriudoms inclou una dotzena de propostes per a tots els públics, entre les quals hi ha, la tradicional caminata nocturna prevista per divendres per donar el tret de sortida a les festes. A més, hi haurà una actuació de discjòqueis amb música dels anys 80 i l’homenatge a la gent gran acompanyat per l’Orquestra Pensylvania que posteriorment actuarà al concert de nit. La festa comptarà també amb cucanyes per a la mainada, missa en honor a Sant Jaume, animació infantil per las més petits i el concert de la Cobla Principal de Tarragona diumenge a les 13.30h. Tanmateix, la pista Esportiva de Masriudoms acollirà la nit del monòleg amb l’humorista Joan Pera. El Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant s’encarregarà de la traca d’inici de la festa i de la cloenda.

Tots els actes tindran lloc a la Pista Esportiva, una àrea que permetrà el control de l’aforament, i on serà obligatori l’ús de la mascareta i mantenir les distàncies de seguretat que recomanen les autoritats sanitàries.

D’altra banda, el nucli coster de l’Almadrava acollirà vuit actes oberts a tothom. Entre aquests hi ha els adreçats als infants (espectacle de màgia amb Marçal Font) i els més tradicionals com són les havaneres i també el concert de nit enguany a càrrec del grup «Agustín Aspa». .

Per controlar l’aforament, tots els actes tindran lloc la Plaça de la Llum, un espai gran i a l’aire lliure que estarà precintat. Com a mesura de seguretat sanitària, hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada i la sortida del recinte i serà obligatori l’ús de la mascareta i mantenir les distàncies de seguretat.

En la pàgina web municipal (www.vandellos-hospitalet.cat) s’hi pot consultar el programa de la Festa Major de Masriudoms i de la Festa Major de l’Almadrava. Totes dues festes estan organitzades per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.