La Diputació de Tarragona es reforça per treure partit dels Next Generation

La Diputació de Tarragona es reforça per a treure el màxim partit dels Next Generation, uns ajuts que han de permetre desenvolupar projectes transformadors per a la demarcació, impulsant la reactivació econòmica i apostant per la sostenibilitat i la transformació digital. Per respondre-hi amb màxima eficiència, la Diputació de Tarragona és una de les primeres administracions del país a treure a concurs públic la contractació d’un servei de consultoria per a l’assistència en la gestió dels fons Next Generation EU, amb un pressupost màxim de licitació 133.584 euros. Per Noemí Llauradó, “la Diputació de Tarragona ha d’esdevenir la baula imprescindible per fer arribar els fons Next Generation als municipis i fer que capil·laritzin arreu de la demarcació”.

L’obtenció i l’administració d’aquests ajuts europeus suposa un gran repte per a les administracions públiques com la Diputació, ja que la magnitud i l’impacte econòmic que implicarà la tramitació i gestió d’aquests fons requeriran de coneixements especialitzats. La Diputació de Tarragona compta ja amb experiència en aquest sector, després d’haver gestionat altres projectes que compten amb finançament europeu, com els Projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT). Llauradó constata com “des de la Diputació, preparem l’organització per acollir i treure el màxim rendiment dels fons Next Generation, ens replantegem l’organització per fer-ho bé nosaltres i propiciar que el món local també ho pugui fer bé.”

Fins al 2 d'agost està obert el termini de presentació d'ofertes per al servei de consultoria i assessorament en la tramitació de les ajudes articulades en el Fons Europeus inclosos dins del pla de recuperació i resiliència Next Generation EU.