La restauració oblidada una setmana més; es prorroguen les actuals mesures de seguretat anticovid

Publicada al DOGC la RESOLUCIÓ SLT/2817/2021, de 16 de setembre, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.
El Govern ha decidit mantenir una setmana més les mesures de restricció contra la pandèmia, que ara estan en vigor fins al 24 de setembre
 
Us  recordem que seguim en pandèmia i que cal continuar respectant totes les mesures de seguretat sanitària per la nostra salut i la de la resta de la ciutadania

El Procicat ha aprovat mantenir les actuals mesures de lluita contra la pandèmia de la COVID-19 durant, almenys, una setmana més. Les restriccions estan vigents fins al divendres 24 de setembre.

L'única novetat té a veure amb l'activitat castellera, que es pot reprendre amb construccions de fins a 160 persones, que hauran de portar la mascareta posada i que podran fer castells durant 15 minuts com a màxim (comptant tot el procés de construcció).

Segueixen vigents les trobades socials i familiars sense límit de 10 persones, la desaparició del límit de l'aforament als centres de culte i els actes i cerimònies civils o religioses. Pel que fa a les manifestacions, no han de ser estàtiques, és a dir, es poden fer mobilitzacions fent un recorregut sempre i quan es compleixi una distància d'1,5 metres entre les persones, es faci servir mascareta i es fomenti l'ús de gel hidroalcohòlic per part de les persones assistents.


D'altres mesures que es mantenen són les següents:

  • Ús de mascareta obligatori per als majors de 6 anys en espais tancats i en els oberts molt concorreguts (on no es pot mantenir la distància de seguretat interpersonal de 1,5 metres)
  • Comerços, bars, restaurants, sales de joc i equipaments culturals i esportius han de tancar a les 0.30h com a molt tard, també els serveis d'entrega o recollida a domicili. Les activitats culturals d'arts escèniques i musicals (i les populars i tradicionals de caràcter musical) disposen de 30 minuts més per al desallotjament del públic
  • En bars, hotels i restaurants es manté el màxim de 10 persones per taula a les terrasses i espais a l'aire lliure i de 6 persones a l'interior (llevat dels que pertanyen a la mateixa bombolla de convivència). L'aforament a l'interior és d'un 50% i a l'exterior no hi ha límits, sempre que es respecti la distància entre taules i comensals.
  • Els espais interiors d'oci nocturn segueixen tancats. Només es permet obrir els espais exteriors (fins a les 0.30h). No es permet el ball a la pista. Control d'accés i s'han de guardar durant un mes les dades del registre de les persones que han assistit.
  • Aforament a comerços: comerç minorista, centres comercials i mercats no sedentaris mantenen el límit de 70% d'aforament
  • Activitats culturals: cinemes, teatres, biblioteques, etc tenen un límit de 70% de l'aforament. L'assistència màxima a concerts, teatres, auditoris, circs i espectacles similars és de 1.000 persones en espais interiors i 3.000 a l'aire lliure o espais interiors amb ventilació reforçada, i estan obligats a fer control d'accessos i assignació prèvia de seients. Les activitats de cultura popular i festes majors estan permeses, però sense aglomeracions, amb espais perimetrats i seients assignats. El públic ha d'estar assegut, també a concerts i festes populars.
  • Els parcs d'atraccions infantils, de jocs i fires poden obrir amb un 50% d'aforament i oferir servei de restauració
  • Està prohibit fumar a menys de 2 metres de persones que no siguin del grup de  convivència, ni a la via pública ni en terrasses de bars o restaurants ni tampoc en esdeveniments a l'aire lliure de caire multitudinari
  • Està prohibit el consum de begudes i alcohol a la via pública

A banda d'això, es continua recordant que seguim en pandèmia i que cal respectar les  mesures de seguretat sanitària  per lluitar de forma efectiva contra el coronavirus, per la nostra salut i la de tota la ciutadania: mascareta a  llocs  d'ús obligatori, rentat de mans i ventilació freqüent dels espais tancats; distància de seguretat amb la resta de la població, etc.