L'Hospitalet de l'Infant torna al s. XIV amb el Mercat Medieval

Del 16 al 18 de setembre l'Hospitalet de l'Infant va celebrar la 26a edició del Mercat Medieval amb el seu format habitual amb sopar popular, espectacles, parades i mostres d'oficis amb un balanç molt positiu

L'Hospitalet de l'Infant va retornar al seu passat medieval el cap de setmana del 16 al 18 de setembre amb la celebració de la 26a edició del Mercat Medieval. Així, l'entorn de l'emblemàtic Hospital del Coll de Balaguer es va tornar a omplir de paradetes, mostres d'oficis, espectacles i el sopar medieval que van guadir molts veïns i veïnes i visitants.

La inauguració va tenir lloc el divendres 16 amb la tradicional obertura de la portalada principal en aquesta ocasió a la plaça Berenguer d'Entença per part dels membres del consistori municipal. Tot seguit hi va haver una tronada que marcava l'inici de la fira.

Ràdio l'Hospitalet de l'Infant va emetre un especial Carrer Major a peu de carrer conduït per l'Eduard Virgili i la Iris Rodríguez amb entrevistes a alguns dels protagonistes que van fer possible aquest mercat.

Les cercaviles musicals, els camells, les funcions de circ, les rondes, el duel de faquirs o el Gat Liatroques van amenitzar aquest mercat amb espectacles pels carrers durant tot el cap de setmana.

Un centenar de parades de productes d'artesania, d'alimentació o de teràpies naturals, entre d'altres, ambientats en l'època medieval van omplir tot el recorregut de la fira. Els paradistes participants destacaven el bon ambient durant les tres jornades. Alguns van repetir l'experiència de l'any anterior, d'altres s'han estrenat en aquesta edició.

Enguany també hi va haver espai de jocs infantils i mostra sobre la música medieval i elements de tortura en l'entorn de l'Oficina de Turisme. I tampoc van faltar els tallers i les demostracions d'oficis com el llauner, el bufador de vidre, el terrissaire o el fuster.

I els participants van gaudir d'allò més d'aquesta mostra d'oficis i del retorn del mercat medieval en el seu format més tradicional.

En aquesta 26a edició es va tornar a celebrar el sopar medieval que va comptar amb una participació de 370 persones i que va anar a càrrec del restaurant local Le P'tit Normand a la plaça Berenguer d'Entença. L'àpat va estar amenitzat per un espectacle de foc que portava per títol 'La fada de foc'.

Des de l'Àrea de Promoció Econòmica fan una valoració positiva d'aquesta nova edició del mercat medieval de l'Hospitalet de l'Infant.

El bon temps, només marcat pel algun petit episodi de vent que va afluixar de seguida, va ser també un factor d'èxit del mercat medieval.

La clausura de mercat va tenir lloc el diumenge 18 de setembre a les 10 de la nit amb una encesa de lluïment en què hi van participar el ball de diables de l'Hospitalet, el Diabló de la Selva del Camp, El Drac de Santa Margarida, Lo Boc de Vandellòs i els Tabalers i el Cavallet de mar del Foment Cultural de l'Hospitalet de l'Infant.