La Masia de Castelló viurà aquest cap de setmana The Longest Night... La nit més llarga!

Un total de 120 persones participaran en la 3a edició d’aquesta cursa de resistència, que començarà el divendres 26 de maig, a les 21 h

Aquest cap de setmana se celebrarà a la Masia de Castelló la 3a edició de The Longest Night. En aquest poble del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, un total de 120 persones prendran part en aquesta prova Backyard, una cursa esportiva de resistència amb un recorregut de 6,7 km i un desnivell positiu de 240 m, en què a diferència del que passa en les curses tradicionals, no guanyarà qui arribi primer, sinó últim.

I és que el repte consisteix a aconseguir fer el màxim nombre de voltes possibles al recorregut. Els corredors i les corredors, sobretot de Catalunya, però també d’altres punts de l’Estat i d’Andorra, només disposaran d’una hora per completar cada volta. Cada inici de volta serà exactament a cada hora en punt. La prova començarà el divendres 26 de maig a les 21 h i finalitzarà quan només quedi un participant.

La cursa no té un temps o una distància determinada. Cal tenir en compte que és una prova d’ultra distància i que acabarà quan un únic participant pugui completar sol una volta més que la resta.

«The Longest Night és una prova exigent que tindrà lloc en un entorn natural i de muntanya. Per aquest motiu, és imprescindible que els participants tinguin una bona condició física i mental», s’explica en la pàgina web d’aquest esdeveniment (https://andomita.com/the-longest-night).

Pel que fa terreny en què es desenvoluparà aquesta competició, serà «irregular: hi haurà pedra, sender, pista asfaltada i alguna trampa, però el recorregut estarà marcat amb cinta de balisar», tal com es precisa en el mateix web.

Aquest esdeveniment esportiu està organitzat per l’Associació Esportiva Camins de Pedra, amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i de l’Associació de la Masia de Castelló i de diversos voluntaris i patrocinadors. Té un caràcter solidari, perquè part de les inscripcions aniran destinades al Banc dels Aliments (cada participant aportarà 5 kg d’aliments a la recollida del dorsal).

Les proves Backyard

Les proves BACKYARD van néixer l’any 2011 a l’estat de Tennessee, als Estats Units. Van ser inventades per Lazarus Lake, l’ideòleg de la prova “Barckley Marathon”. Aquest home va demostrar fer una ultra sense sortir de la seva granja. Va marcar un recorregut de 6,7 km i es va proposar fer-lo cada hora amb una única norma: si no eres a la meta de sortida de l’hora següent,quedaves eliminat. És llavors, quan naixia la Backyard Ultra, un format que va enganxar ràpidament els ultra fondistes de tot el món.

En aquest format no guanya el que arriba el primer, sinó tot el contrari, guanya el que arriba l’últim, o el que aguanta més hores en peu. No és tracta únicament del físic, una part important de la Backyard és mental.

És una prova molt diferent a les curses tradicionals: tant se val el ritme que portis, mentre facis els 6,7 km en menys d’una hora, estàs dins. És social, familiar i amb molt bon ambient. Et permet córrer amb gent de tots els nivells, corredors lents i ràpids, tant se val, mentre arribis abans de l’hora.

Podeu seguir la prova a través del web https://andomita.com/the-longest-night i de les xarxes socials (a través dels perfils d’Instagram @monrasin i @marcfernandezci).