Protecció Civil de la Generalitat activa el Pla VENTCAT degut a la previsió de fortes ventades demà

Es manté l’alerta del Pla INUNCAT i la previsió indica que els xàfecs s’allarguen demà fins al migdia, tot i que la major intensitat de pluja s’espera al vespre i nit al litoral i prelitoral sud

Les comarques on hi ha més probabilitat que es superi el llindar de 40 l/m2 en 30 minuts són Montsià, Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Baix Camp i Tarragonès (ha augmentat la probabilitat a Ribera d’Ebre respecte ahir)

Es demana molta prudència en la mobilitat a les zones on plogui intensament, i allunyar-se de rieres, rius, i zones inundables

Diumenge durant el matí i la tarda bufarà vent de component est molt fort al litoral central i sud

També hi haurà fort onatge a la meitat sud, amb mar brava i onades de fons a 4m a Terres de l’Ebre i fort vent al litoral i prelitoral central

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en alerta el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT per les ventades de component est que el Servei Meteorològic de Catalunya preveu per demà al matí i a la tarda al litoral i prelitoral central. Les comarques on es preveu que bufi amb més intensitat son el Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Baix Penedès i Tarragonès. S'esperen localment ratxes fortes de vent de component est que poden superar el llindar de 20m/s al litoral i prelitoral central de Catalunya, des del Maresme al Baix Camp, tot i que afectarà també comarques de l’interior com l’Anoia, Segarra i Urgell, Garrigues, Terra Alta i Ribera d’Ebre. Cal retirar els objectes que puguin caure a la via pública des de balcons, terrasses i terrats en els llocs on es preveu la major afectació.

Continua l’alerta del Pla INUNCAT, sense incidències fins ara

Protecció Civil de la Generalitat, que va activar ahir en ALERTA el pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, actualitza l’alerta ja que les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) confirmen que les pluges tindran una major intensitat al litoral i prelitoral sud durant el vespre i nit d’avui, però amb variacions respecte les comarques previstes ahir i allargant-se fins a la tarda de demà a les comarques més al sud. A la darrera previsió s’afegeix demà al matí també el risc de pluges intenses al Barcelonès, i s’allarga l’episodi fins demà al migdia a l’extrem sud de Catalunya, quedant circumscrit entre primera hora del matí i primera hora de la tarda a les comarques de Montsià, Baix Ebre i Terra Alta.

La darrera previsió indica que les pluges aniran afectant aquest vespre la Terra Alta, Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Alt Camp i Baix Penedès. Les comarques en que es preveu menys intensitat en aquestes hores són la Conca de Barberà, Alt Camp i Tarragonès.

Durant la nit es reforça encara més la intensitat de les pluges, que afectaran més territori cap al nord, segons la previsió: Terra Alta, Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Alt Camp i Baix Penedès, i també Alt Penedès, Garraf i Baix Llobregat.

D’aquestes comarques, les que es veuen afectada per un risc més elevat de patir pluges molt intenses són: Montsià, Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Baix Camp i Tarragonès. Caldrà tenir especial prudència durant la matinada en zones de rieres, barrancs i torrenteres, com en camins, vies secundàries i en general, zones que puguin inundar-se. No circuleu per zones que puguin inundar-se ni us hi apropeu a peu.

Fort onatge diumenge

A banda de les pluges, per aquest cap de setmana també es preveu fort onatge al litoral des del Maresme al Montsià. L’onatge serà especialment intens a Terres de l’Ebre, amb mar brava i onades de fons a 4m.

Es demana molta precaució a les zones de costa, i allunyar-se de ports i espigons on trenquin fort les onades.