L'Associació organitza una visita a l'antic Molí de l'Olí de Vandellòs per als membres de la JDFIHRT

Representants dels Gremis, Associacions i Col·lectius de la FIHRT, en el marc de la Junta Directiva que tindrà lloc a L'Hospitalet de l'Infant, han visitat el Molí de l'Olí de Vandellòs.

Aquesta visita ha ofert als membres de la Junta Directiva de la FIHRT una experiència diferent al Molí de Vandellòs.

La visita guiada a l’antic molí, conduïda per la Gemma, de l'Oficina de Turisme, al que avui dia és un centre d’interpretació de l’oli, on es mostra el procés d’elaboració de l’oli; i on es conserva la maquinària original i diverses eines, ha estat molt interessant per a tots els assistents

Aquesta antiga cooperativa agrícola de Vandellòs, conserva la maquinària original i diverses eines, i avui és un centre d’interpretació on es mostra el procés d’elaboració de l’oli, des de la recollida de les olives fins al seu consum. És un espai viu, amb escenografies i audiovisuals que faciliten l’explicació i on els veritables protagonistes són els pagesos de Vandellòs. El testimoni de l’últim moliner i d’altres persones relacionades amb el cultiu de l’olivera i l’elaboració de l’oli ens fa reviure una activitat que forma part de la nostra cultura i de la nostra identitat mediterrània.