En marxa la setena edició del programa 30 Plus del Consell Comarcal del Baix Camp

  • Un total de 37 persones es poden beneficiar de les ajudes del Programa 30 Plus que gestiona el Consell Comarcal del Baix Camp.
  • El Servei d’Ocupació de Catalunya va atorgar una subvenció total de 127.284,39 € al Consell Comarcal per executar el programa que ha de finalitzar el 30 de setembre de 2024.

El programa 30 Plus és un model de política ocupacional que té com a objectiu la inserció directa en el mercat laboral de les persones desocupades de 30 anys i més. L’objectiu és una ràpida intervenció en aquestes persones desocupades per tal que no es cronifiqui la seva situació d’atur i esdevinguin persones desocupades de llarga durada. Cal tenir present que l’atur de llarga durada és un dels factors que dificulta més la inserció laboral de les persones que no tenen feina.

En aquest sentit, el programa pren com a punt de partida les necessitats reals de l'empresa: en funció de llocs de treball existents al territori se seleccionen les persones més adients per aquestes vacants i se'ls facilita la formació específica més adequada per desenvolupar correctament les tasques que li són requerides. D'aquesta manera, es posa l'accent en incentivar la demanda en el mercat de treball.

El programa 30 Plus del Consell Comarcal del Baix Camp ofereix subvencions a entitats perquè duguin a terme projectes d’actuacions ocupacionals per afavorir la inserció laboral de persones en situació d'atur a partir de 30 anys, preferentment majors de 45 anys i aturats de llarga durada, amb baix nivell formatiu, proporcionant-los, entre altres recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.

Pel que fa a l’àmbit territorial d’actuació, el programa comprèn els municipis de la comarca de les comarques del Baix Camp i del Priorat.

A més, el projecte inclou la contractació per persones tècniques orientadores i prospectores que executen les següents tasques:

  • Persones tècniques orientadores: acompanyament a les persones usuàries en el procés de contractació i formació
  • Persones tècniques prospectores: realitzen la prospecció i l’assessorament a les empreses.

A dia d'avui, 14 de març de 2024, el programa del Consell Comarcal encara té places disponibles per ocupar per persones que estiguin a l’atur i compleixin els requisits, alhora que també disposa de subvenció per empreses que aportin ofertes laborals disponibles dins la normativa que estipula el programa.

Aquest programa està gestionat des del Consell del Baix Camp i està finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economia Social (Servicio Público de Empleo Estatal).