Jornades Europees de Patrimoni a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

 

En el marc de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), es duran a terme tres activitats relacionades amb la pastura: una conferència titulada 'L'Hospitalet, cruïlla de camins ramaders. La transhumància, model de sostenibiliat' a càrrec de Joan Rovira, estudiós dels camins ramaders; una caminada amb les cabres, a càrrec del pastor Daniel Giraldo; i un taller d'elaboració de mató, a càrrec d'Andrea Klinbert.

Nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural.

Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa major del nostre patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania.

Un esdeveniment obert a tothom que, enguany sota el lema 'Patrimoni sostenible' proposat pel Consell d’Europa, que convida a explorar i reflexionar al voltant de la sostenibilitat del nostre patrimoni. Una proposta que porta a reflexionar sobre la protecció del nostre patrimoni i a explorar l’ús dels recursos en relació amb la seva preservació, en un context marcat pel canvi climàtic.

Programa: 

Divendres 7 d'octubre:
19:00h | Casa de Cultura Blanca d'Anjou: Conferència amb Joan Rovira

Dissabte 8 d'octubre:
09:30h | Casa de la Vila: Punt de trobada de la Caminada amb les Cabres
17:00h | Casa de Cultura Blanca d'Anjou: Taller d'elaboració de mató

Preu: 

Gratuït

Inscripcions: 

Per participar en les propostes previstes per al dissabte, cal fer inscripció prèvia a través del correu electrònic celhi@celhi.cat

Organitza: 

Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant (CELHI)

Col·labora: 

Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Associació Ma-nou